Ny Kultur- og fritidschef ansat i Svendborg Kommune

Fra 1. december skal 52-årige Christian Barding stå i spidsen for Svendborg Kommunes kultur- og fritidsafdeling. Det har et enigt ansættelsesudvalg netop besluttet. Han kommer med solid erfaring fra en lignende stilling som chef for Kultur, Fritid og Faciliteter i Kerteminde Kommune. Christian Barding har 24 års ledelseserfaring – heraf 9 år på chefniveau. Han er oprindeligt uddannet socialpædagog, og han har en master i offentlig ledelse fra CBS og Københavns Universitet. Christian Barding glæder sig til at fokusere på Svendborg Kommunes helt særlige kultur- og fritidsliv:

– Kulturen, menneskerne, landskabet, det maritime, og fællesskaberne i det sydfynske gør Svendborg Kommune til et helt særligt sted. Svendborg Kommune markerer sig ved at sætte synlige dagsordener for hele Fyn. Signalet og ønsket om at fastholde og fortsat positionere sig som hele Fyns kulturhovedstad vidner om et stærkt medborgerskab og en ambitiøs kommunalbestyrelse. Jeg glæder mig i den grad til at være med til at understøtte både eksisterende og nye initiativer, siger Christian Barding.

Efter et veloverstået DGI Landsstævne i 2022, det nyligt reviderede Kulturløfte 3.0 samt fokus på tværgående samarbejder kommer Christian Barding ind i en organisation, som står overfor at understøtte Svendborg Kommunes stærke dna og mange kultur- og fritidsaktører. En af opgaverne for den nye Kultur- og fritidschef bliver at være med til at skabe sammenhænge på tværs, ikke blot i kultur- og fritidslivet, men også i relation til resten af direktørområdet Børn, Unge og Familie. Det er opgaver, han har erfaring med og tidligere har været med til at understøtte:  

-Jeg glæder mig utroligt meget til at tage fat i opgaverne. Og jeg glæder mig til at møde kultur- og fritidsaktørerne og lære dem at kende. Svendborg Kommune har altid sat standarden højt, og jeg glæder mig til at blive en del af det tværgående samarbejde. Koblingen mellem børn, unge og ildsjæle på kultur- og fritidsområdet er vigtig for at understøtte de indsatser, der skaber gode betingelser for et godt børne- og ungeliv i inkluderende og mangfoldige fællesskaber, forklarer Christian Barding.

Jonas Wittendorff, direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid i Svendborg Kommune glæder sig til at få Christian Barding med på holdet:

-Vi har i de seneste år haft fuld smæk på kultur- og fritidslivet med DGI Landsstævne og de positive samarbejder, der opstod på den baggrund. Med Christian Barding får vi en chef med masser af erfaring, gåpåmod og den helt rigtige indstilling til området, siger Jonas Wittendorff.

Christian Barding er 52 år og bor i Odense med sin hustru Tine. Han har tre store børn på 21, 25 og 31 år og for to måneder siden blev han morfar for første gang. Fritiden bruger han gerne på gåture i naturen med den franske bulldog Helmut og padel, når knæet tillader det. Derudover nyder han samvær med gode venner – blandt andet i Svendborg – hvor han og Tine også jævnligt benytter sig af kommunens mange kulturtilbud.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top