Ny filmuddannelse kommer til Svendborg

UCL har fået grønt lys til at oprette ny filmuddannelse i Svendborg, hvor de studerende bliver en del af et mangfoldigt studiemiljø på havnefronten. 

Når SVEND Filmdage til august ruller den røde løber ud, er det ikke kun de etablerede stjerner, der ankommer til byen. Det er også fremtidens filmproduktionsledere. 

Den 1. september byder UCL nemlig velkommen til første hold studerende på en helt ny uddannelse i filmproduktionsledelse, som skal ligge i Svendborg. 

Svendborg som attraktiv studieby  

Den nye filmproduktionsuddannelse bliver en del af UCL’s kommende campus på havnefronten, hvor de studerende bliver en del af et studiemiljø sammen med pædagog-, lærer- og sygeplejerskestuderende under samme tag og med de søfartsstuderende på SIMAC som en af de nærmeste naboer. 

“UCL’s filmproduktionsuddannelse i Svendborg er en fantastisk nyhed. Vi har en stor ambition om at gøre Svendborg til en af de mest attraktive uddannelsesbyer, og en filmuddannelse vil uden tvivl være med til at skabe liv og mangfoldighed i det nye studiemiljø på havnen. Samtidig har Svendborg et stærkt kulturliv, blandt andet med en anerkendt filmfestival, så jeg er overbevist om, at vi som by har masser at tilbyde de kommende studerende.” – Bo Hansen, borgmester i Svendborg Kommune

Stærkt efterspurgt uddannelse 

De kommende professionsbachelorer i filmproduktionsledelse bliver uddannet til at varetage en bred vifte af funktioner og fagområder på en filmproduktion. De lærer at planlægge og styre filmoptagelser samt at lede og koordinere de mange faggrupper, som er med til at realisere den kreative vision på et filmset. De bliver specialister i det, der foregår bag kulisserne.

Uddannelsen har været stærkt efterspurgt af film- og TV-branchen. Medarbejdere, der kan holde styr på praktikken i alt det, en filmproduktion udgør, er i høj kurs, og det er netop de færdigheder, de kommende dimittender fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole får.

“Det er en virkelig god nyhed, at den her uddannelse nu kan se dagens lys. Branchen har selv peget på, behovet for veluddannet arbejdskraft inden for det administrative, koordinerende og praktiske. Vi glæder os til i samarbejde med produktionsmiljøerne at klæde de kommende studerende fagligt på, så de kan bidrage til et efterspurgt kvalitetsløft til dansk filmproduktion.” – Asger Rabølle Nielsen, direktør hos UCL Erhverv

Fakta

  • Det første hold professionsbachelorer i filmproduktionsledelse forventes at være færdiguddannede forår 2028. 
  • Udvælgelsen af studerende til uddannelsen sker ved en skriftlig ansøgning og en adgangsprøve.
  • Ansøgningsfristen til den nye filmuddannelse er 15. marts 2024.

 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top