Foto: Vita Vita har deltaget i projekt Styrket Erhverv i Gadeplan

Netværket er guld værd

De er slet ikke i tvivl.

Det har været et forløb nærmest til topkarakter.

Ægteparret Sisse Jæger Thrane og Ole Jæger Thrane der har smykkevirksomheden VITA・VITA i Møllergade i Svendborg er meget begejstret for at have med i projekt Styrket Erhverv i Gadeplan – SEiG.

– Det var egentlig vores nabobutiks indehaver der fortalte om SEiG. Og som nystartede virksomhed i 2018 var vi helt sikre på, at det kunne sende os i den rigtige retning. Og det gjorde det. Vi har fået en viden og nogle erfaringer, som gør, at vi har rykket os, fortæller Sisse Jæger Thrane.

Det er især netværket med de andre deltager på holdet, som Sisse Jæger Thrane og Ole Jæger Thrane peger på, har været givende for dem. Netop at kunne dele erfaringer fra den hverdag, som de enkelte virksomheder har, betyder meget for en nystartet virksomhed.

– Vi har i vores netværk dannet en lille undergruppe med navnet ”Byens Jahatte”. Her har vi mødtes jævnligt for at udveksle erfaringer udover den undervisning vi har fået i selve projektet. Det betyder, at vi på den måde igen kan diskutere med hinanden og udveksle erfaringer, som kan komme alle til gode, siger Sisse, der ikke er i tvivl om, at netværket er guld værd.

Fleksibilitet er et plus

Et andet stort plus ved at deltage i SEiG er fleksibiliteten som de oplevet undervejs i forløbet. Her har underviserne været gode til at tage udgangspunkt i den enkelte virksomhed og de udfordringer den sidder med. Det gælder både Kirsten Wendorff Christensen og Morten Wind, der også har været gode til at kigge forbi forretningen. Ligesom de har stor ros til mentorordningen, der er en vigtig del af projektet.

– Vi har brugt mentorer til vores SoMestrategi, hvor vi bl.a. har haft et samarbejde med en grafiker, der har givet vores hjemmeside samt Facebook- og Instagram-profiler en brush-up. Så vi på den måde sender de signaler på nettet, som vi også gerne vil sende i vores fysiske butik, forklarer Ole.

For VITA・VITA fungerer nettet især som en markedsføringskanal snarere end en salgskanal, selv om de også sælger via deres web-shop. De oplever at mange kunder bruger deres SoMe-kanaler som indgang til butikken, som de senere vælger at besøge. Så på den måde er VITA・VITA et eksempel på, at en netdel i en virksomhed er væsentlig i dagligdagen, uden at det går udover salget i den fysiske butik.

– Det er klart at med de produkter vi sælger, er det vigtigt, at vores kunder også kan se og mærke dem. At købe et smykke er altid forbundet med en følelse. Den får du først, når du har set og mærket smykket. Derfor oplever vi også, at vores kunder kommer fra hele landet til butikken i Svendborg, lyder det fra ægteparret, der fortsætter på næste forløb i Styrket Erhverv i Gadeplan.

Stor opbakning til projektet

Helge Padegaard er projektleder for Styrket Erhverv i Gadeplan. Han er glad for den succes, som projektet har været med den store opbakning og interesse fra forretningerne.

Dels kan de enkelte deltagere selv se på deres regnskabstal og omsætning. Her er der fremgang. Men det vigtigste er, at de enkelte deltagere er blevet mere bevidste om deres styrker og svagheder i deres forretning og det koncept der ligger bag, siger han.

Et af de områder der især er i fokus, er de digitale kompetencer. Deltagerne lærer, hvordan de kan markedsføre deres virksomhed på de sociale medier, ligesom hver enkel virksomhed får udarbejdet individuelle handle- og udviklingsplaner.

For Helge Padegaard er en af styrkerne, at der arbejdes med en en-til-en sparring med virksomheden. Samtidig får den enkelte virksomhed koblet en ekspertmentor på, som har en viden om det specifikke markedsområde for den pågældende virksomhed.

Projektet forsætter i 2021.

 

Faktabox:
Første runde af SEIG (t.o.m. december 2021):

Total antal CVR numre – 288

Total antal CVR numre fra Svendborg –75

Total stigning i omsætning fra 2018-2020 – 29.804.007 kr. i alle 288 virksomheder

Bag projektet Styrket Erhverv i Gadeplan står Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommune. Syddansk Vækstforum, Dansk Erhverv og Den Europæiske Socialfond.

Læs mere på https://styrketerhvervigadeplan.dk/

Yderligere oplysninger:

Sisse Jæger:  22 42 46 24

Ole Thrane: 29 37 95 11

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen