Match-making mellem ledige seniorer og virksomheder

Match-making mellem ledige seniorer og virksomheder på Sydfyn

Mangel på arbejdskraft er et aktuelt emne, og nu får både virksomheder og potentielle medarbejdere mulighed for at møde hinanden i dagene den 4.-6. oktober i Svendborg Borgerforening.

-Vi har brug for at klæde seniorerne bedre på til at komme i kontakt med arbejdsgiverne, og vi har også brug for at fortælle arbejdsgiverne om de mange muligheder, det giver at ansætte folk, der har massiv erfaring på cv’et, forklarer Janus Harder Petersen, der er leder af virksomhedsservice i Jobcenter Svendborg.

Arrangementet finder sted over tre dage, og den første dag vil der være workshops for ledige seniorer og seniorer, der overvejer, hvordan og hvornår man foretager et jobskifte. På andendagen inviteres arbejdsgivere til videndeling og oplæg om fordelene ved at ansætte personer over 50 år.
-Din alder og din evne til at arbejde behøver ikke at være elementer, der modarbejder hinanden, tværtimod. Jeg kender en buschauffør på 82 år, der stadig arbejder som chauffør, fordi virksomheden har givet ham individuelle ansættelsesvilkår. Det giver værdi for både medarbejderen og virksomheden, og det er den udvikling, vi gerne vil hjælpe på vej med dette arrangement, siger Torben Grodt Petersen fra GrodtConsult, der deltager i arrangementet som oplægsholder.

En af udfordringerne ved at være ledig, når man er over 50 år, kan være, at det er mange år siden, man sidst har søgt et job, og at det kan være svært at finde ud af, hvordan man gør sig bemærket over for en potentiel arbejdsgiver.
-Vi vil rigtig gerne give både virksomheder og ledige seniorer en mulighed for at møde hinanden på en uformel måde. Måske er det noget af det, der kan være med til, at det bliver nemmere at holde kontakten efterfølgende, siger Janus Harder Petersen.

Torben Grodt Petersen håber, at de virksomheder, der mangler arbejdskraft lige nu, vil benytte sig af muligheden og deltage i arrangementet.
-Der er så mange gode ressourcer til rådighed blandt seniorerne. Jeg har hjulpet virksomheder med deres rekruttering i mange år, og ofte er det små ting, der skal til for at fastholde en senior eller ansætte en senior. Det er småting, der i sidste ende giver særdeles gode resultater, uddyber Torben Grodt Petersen.

Fakta:
Arrangementet finder sted den 4-6. oktober i Svendborg Borgerforening.
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Man tilmelder sig til via telefonnummer 62233810.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen