Foto: Påbud på plejecentre

Kun besøg af en pårørende på plejecentre

Styrelsen for patientsikkerhed har den 8. dec. 2020 udstedt påbud om besøgsrestriktioner i Svendborg Kommune, på pleje-, demens- og gæsteboliger, samt ældreboliger der er beliggende ved plejecenter. De nye påbud gælder fra torsdag den 9. december 2020.

Besøgsrestriktionerne betyder at der KUN må komme én pårørende på besøg hos beboeren i dennes bolig. Familien og beboeren vælger selv hvem det er det skal være, og meddeler dette til sektionslederne.

Besøg skal afvikles i beboerens egen bolig, og der må ikke tages ophold på fælles arealerne.

Alle øvrige besøg skal foregå på udendørsarealer, og her er der ikke nogle restriktioner på hvor mange beboeren må få besøg af. Dog skal udendørs besøg aftales med plejecentret, i de tilfælde hvor der er behov for at beboeren skal følges ud.

Besøgsrestriktionerne betyder endvidere at der ikke må komme frivillige på plejecentret, ligesom de frivillige der låner lokaler på det enkelte plejecenter også er omfattet af restriktionerne, og dermed ikke må anvende lokalerne.

Borgere der er visiteret til dagcenter og til træning må fortsat godt komme, ligesom chauffører, frisører, fodterapeuter mm også fortsat gerne må komme.

Alle der kommer ind på plejecentret skal spritte af og bære værnemidler.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen