Første lørdag i efterårsferien – kan du komme til en Cittaslowtalk om ‘Hvordan vi fremtidssikrer Fyns Frugthave? Æbleræs er helt i Cittaslows ånd – lokale produkter og gode smagsoplevelser
Kulinarisk Sydfyn – Fødevaremarkedet står for gode smagsprøver af mad med æbler. Børn og unge fra 8 – 15 år er med til at forberede maden. Husk tilmelding på kontakt@kulinarisksydfyn.dk
Program 14. oktober kl. 11.00 -13.00
Kl. 11. 00
| Hvad er Cittaslow? En kort intro til Cittaslow. Cittaslow er mere end mad, det er også byudvikling med omtanke | |
Kl. 11.30 – 11.50 | Hvorfor har vi en æbletradition på Sydfyn? Jay Brun fra ’Æbleræs’ og Mogens Victor Andersen #tåsingefrugthave fortæller om historien bag de mange æbler på Sydfyn. | |
Kl. 12.00 – 12.20 | Lokale producenter – livet som æbleproducent Frugtavler Jesper Ullemose fra #ullemosefrugt og Kewin Friis Kamelarczyk fra #holmdruphuseæblelund får en snak om frugtavl. Om omlægning til økologi, Co2 og hvad er ’rør sig i ’æbleverdenen’. | |
Kl. 12.30 – 12.50 Salg med omtanke. | Anne Hjortenberg fra #Byensgårdbutik og Lise Dengsø fra #Stormshjørne har fokus på de lokale fødevarer. Hvordan får vi flere af de lokale vare på hylderne og kunderne til at købe dem? Om købmandens værdier og kundernes valg. |
Kulinarisk Sydfyn laver mad med børn og unge – smagsprøver fra 10.30 – 12.30.
Dagen menu:
- Linsesuppe med citronmarinerede æbler og pandebrød.
- Flutes med hønsesalat, æble og blegselleri.
- Muslinger med æble og karry.
- Røget makrelrillette med fennikel og æble.
- Cremet æbledrik
Børn og unge i alderen 8 – 15 år forbereder, anretter og serverer smagsprøver af forskellige retter med æbler. De skal møde ved Maritimt Center kl. 9.30 – smagsprøver fra kl. 10.30 – 12.30
Tilmelding senest den 12/10 på kontakt@kulinarisksydfyn.dk