Foto: Skoler genåbner for 9. og 10. klasser

Elever i 9. og 10. klasser i skole fra den 15. marts

Så har myndighederne åbnet for at eleverne i 9. og 10. klasse kan komme i skolen igen. Det sker fra mandag den 15. marts.

 

Svendborg Kommune har i dag sendt nedenstående brev til forældrene. Det er sket via AULA.

——

Kære forældre

Så blev det vores tur, og det betyder, at endnu flere af vores elever nu får mulighed for at komme retur til skolerne og modtage fysisk undervisning – og skolerne glæder sig i den grad til at tage imod dem. Denne gang er der tale om 9. og 10. klasse, der får lov til at vende tilbage på mandag den 15. marts.

I første omgang dog kun med 50 pct. fremmøde.  Det vil eksempelvis sige, at 9.A kommer i skole den første uge og 9.B ugen efter. Er der tre 9. klasser på en skole, vil det være én klasse en uge, og to klasser den næste uge eller omvendt.

I vil høre nærmere fra jeres skole vedr. de konkrete planer. 

Derudover kan vi også glæde os over, at alle 5. til 8. klasser nu får mulighed for at mødes til udendørs undervisning én gang om ugen. På trods af, at skolerne gør deres allerbedste for at levere god og varieret fjernundervisning, er jeg sikker på, at udeundervisningen bliver ugens højdepunkt. Alle trænger til at komme ud af værelserne og se hinanden igen.

Også her vil I høre nærmere fra jeres skole om, hvor og hvornår de enkelte klasser skal møde op. 

To test om ugen

En forudsætning for genåbningen er, at elever og ansatte løbende bliver testet for corona. Derfor er der i Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer en kraftig opfordring til, at personale og elever over 12 år lader sig teste to gange om ugen.

Svendborg Kommune vil i løbet af nogle uger tilbyde alle elever to ugentlige test i skoletiden – det vil være de nye Kviktests, som kun skal kort op i næsen. For elever under 15 år, kræver det et samtykke fra jer forældre. Derfor vil I også i løbet af kort tid modtage en besked i Aula, hvor I vil blive informeret yderligere og bedt om at give et elektronisk samtykke. Samtykket vil være gældende til og med 1.7.2021. Elever over 15 år giver samtykke ved at møde op til selve testen.

Skolerne sørger for, at testpersonalet bliver orienteret om de elever, hvor der ikke er samtykke.

Da der går et par uger, før testkapaciteten er fuldt udbygget, vil jeg opfordre til, at både de 9. og 10. klasser, der skal møde ind mandag den 15. marts, og de der møder ind mandag den 22. marts, er testet i weekenden inden fremmøde. Det vil sige, at der kun gennemføres én test af eleverne i løbet af ugen i skoletiden.

Ingen test i 5. til 8. klasse

For elever i 5. til 8. klasse, der kun møder ind én dag om ugen, vil der ikke være tilbud om test på skolen. Derfor er min opfordring, at eleverne er testet inden for de seneste 72 timer, inden de møder op.

Vi håber på, at de gode lave smittetal her i Svendborg fortsætter de kommende uger, så vi kan have alle elever retur til fuld genoplukning efter påskeferien – det hører I naturligvis nærmere om.

Venlig hilsen

Nanna Lohman

Skole- og Uddannelseschef

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen