DGI Landsstævne skabte flot omsætning og positive indtryk

Deltagerne har lyst til at vende tilbage til Svendborg. Det siger i hvert fald 96 % af de deltagere, som har svaret på DGI’s evaluering af sommerens landsstævne.

Også borgerne i Svendborg Kommune er tilfredse. Hele 88% af de, der har deltaget i en evaluering, mener, at Svendborg Kommune er lykkedes som vært for DGI Landsstævne. Det er særligt det, at Svendborg denne sommer blev sat på landkortet, der bliver fremhævet.

Også erhvervslivet er tilfredse, og der er heller ikke grund til andet. Ifølge Wilkes effektmåling estimeres turismeomsætningen til at være på 49,5 mio. kr. Derudover viser kommunens evaluering, at 85% af de, der har svaret på erhvervsundersøgelsen, synes, at Svendborg Kommune er lykkedes med værtskabet.

-Vores forhåbninger, initiativer og ideer er nået igennem til borgere, deltagere og erhvervslivet, der i den grad har bakket op om L2022. I løbet af landsstævne-ugen havde vi en god fornemmelse af, at Landsstævnet lykkedes, og at vi fik skabt magiske dage med masser af god stemning, store øjeblikke og fællesskab. Den fornemmelse er blevet bekræftet, og jeg kan ikke være andet end glad og stolt på hele Svendborgs vegne, siger Mikkel Harritslev, Svendborg Kommunes projektleder for DGI Landsstævne.

Lokale leverandører til Landsstævnet har omsat for 20 millioner kroner
I tillæg til de 49,5 millioner kroner, som Landsstævnet har generet i turismeomsætning, har planlægningen og afviklingen af Landsstævnet sørget for 20 millioner kroner i lokal omsætning. Der er blandt andet blevet indkøbt tryksager, sørget for busdrift, entreprenørarbejde, elektrikere, VVS-arbejde med videre.

-Alt i alt er det et meget tilfredsstillende resultat. Især set i lyset af alle de andre begivenheder, der foregik på Fyn netop den weekend, som eksempelvis Tour de France, som betød, at Storebæltsbroen var lukket hele lørdagen, siger Mikkel Harritslev.

 

Fakta:
DGI og Svendborg Kommune har på bagkant af DGI Landsstævne 2022 fået foretaget en række evalueringer og analyser:

  • Wilke: Effetkmåling af DGI Landsstævne i Svendborg Kommune
  • Infomedia: Omdømmemåling og – analyse
  • Borgerevaluering
  • Erhvervsevaluering
  • Deltagerevaluering

 

 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top