Mobil Borgerservice

Borgerservice rykker ud til borgerne

Et rullende kontor med mulighed for at udføre stort set de samme borgerserviceopgaver, der fortsat også tilbydes i Borgerservice i Svendborg Midtby, er nu klar til at betjene borgere i kommunens yderområder.

Mobil Borgerservice er naturligvis et eldrevent køretøj, hvilket har været en vigtig politisk prioritering, da Svendborg ønsker at gå forrest i den grønne omstilling.

Mobil Borgerservice kører i en fast turnus mellem seks betjeningssteder, og den er bemandet af to medarbejdere fra Borgerservice.

Mobil Borgerservice parkerer i henholdsvis Vester Skerninge, Stenstrup, Lundby, Skårup, Gudme og Thurø, og alle steder er det ved den lokale idrætshal, man er klar til at slå dørene op. Man skal blot møde op, det er ikke nødvendigt at bestille tid først.

-Med Mobil Borgerservice får borgerne nu helt andre og mere fleksible muligheder for at blive betjent af Borgerservice. Det er en stor glæde, at vi nu kan møde borgerne mere lokalt, og vi glæder os til at yde god service og møde borgerne på en anden måde end ellers, siger formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Pia Dam.

Mobil Borgerservice er indrettet med to arbejdsstationer til blandt andet håndtering af kørekort og pas, og en borger-computer, så man kan få hjælp til blandt andet at rette forskudsopgørelse, ansøgninger, NemID/MitID og mange andre ting.

Bilen er indrettet med lift, så der også bliver adgang til det mobile kontor for kørestolsbrugere.

-Det er en investering, som hele Svendborg Kommune får glæde af, fordi vi prioriterer nærhed og tilgængelighed. Jeg håber, at nogle af de borgere, der tidligere har fundet det lidt omstændigt at komme til Borgerservice, nu vil tage imod tilbuddet om at blive betjent i andre og mere lokale rammer, uddyber Pia Dam.

Leveringen af Mobil Borgerservice er blevet forsinket ad flere omgange, blandt andet på grund af coronakrisen og nedlukning af store dele af produktionen flere steder i verden. Derfor har det været vigtigt, at bilen hurtigt kommer ud til borgerne, når den er overdraget til Svendborg Kommune. Og der er ikke gået mange dage, fra bilens ankomst i Svendborg, til de første borgere modtages i den mobile ekspedition.

-En af de store opgaver for Borgerservice i den kommende tid er at tage imod brevstemmer til kommunal- og regionalvalg. Og det bliver selvfølgelig også muligt at brevstemme fra Mobil Borgerservice, siger Louise Berg, Borger- og Arbejdsmarkedschef, Svendborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen