Kommunalbestyrelsen har d. 29. november 2022 besluttet, at forslag til kommuneplantillæg 2021.03 og forslag til lokalplan 674 skal udsendes i offentlig høring.
Planerne giver mulighed for at udvikle et område ved Gemalvej i Kirkeby til et nyt boligområde. Planerne kan ses som bilag nederst på siden, alternativt ved henvendelse til Planafdelingen i Svendborg Kommune.
Høringsperiode
Planforslagene er i høring i perioden fra d. 6. december 2022 til og med den 7. februar 2023. Har du indsigelser, bemærkninger eller ændringsforslag skal du indsende dem digitalt her (tryk på megafonen til venstre og udfyld formularen):
Link til forslag til kommuneplantillæg: her
Link til forslag til lokalplan: her
Alternativt kan du sende til:
Byg og Byudvikling, Frederiksø 4A, 1. sal, 5700 Svendborg
Alle indkomne høringssvar indgår i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af planerne.
Borgermøde
Svendborg Kommune inviterer til offentligt borgermøde om planerne. Her vil planforslagene blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
Tid: 19. januar 2023 kl. 17.00 – 19.00
Sted: Kirkeby Forsamlingshus, Vævervej 6, Kirkeby, 5771 Stenstrup
Tilmelding: Ikke nødvendigt men gerne til plan@svendborg.dk senest d. 17. januar 2023
Om planerne
Formålet med planforslagene er at give mulighed for at anvende området til boligformål i form af åben-lav boligbebyggelse (fx enfamiliehuse) og tæt-lav boligbebyggelse (fx rækkehuse).
Svendborg Kommune ønsker, at der ud over traditionelle enfamiliehuse gives mulighed for delvist at fortætte bebyggelsen med udgangspunkt i kommunens bosætningsstrategi 2020 om at kunne tilbyde mindre boliger i lokalområdet.
Planlægningen giver derfor ud over rækkehusbebyggelse eller tilsvarende ’tæt-lav’ boligbebyggelse mulighed for udstykning af mindre enfamiliehuse (åben-lav) på grundstørrelser ned til 400 m2 i delområdet mod vest.
Planområdet omfatter den sydligste del af Gemalvej 20, Stenstrup mod eksisterende bebyggelse langs Assensvej. Det er hensigten med forslaget, at et nyt boligkvarter skal fastholde Kirkebys landsbymiljø med en grøn karakter, der tager hensyn til områdets landskab og terræn. Forslagets grønne friarealer skal være med til at give området en god sammenhæng internt i området og samtidig udgøre en god overgang til områdets eksisterende boliger.
Forslaget indretter området med delområder til henholdsvis ’tæt-lav’ boliger, ’åben-lav’ boliger, friarealer samt eksisterende cykelsti. Området indrettes desuden med en cirkulær vejføring med adgang fra Gemalvej samt stier. Administrationen har fået foretaget en analyse af Gemalvejs kapacitet, der vurderer, at Gemalvej som adgangsvej kan rumme lokalplanområdets nye boliger. Lokalplanområdets stamvej er søgt placeret mest hensigtsmæssigt i forhold til områdets terræn og fremtidige trafiksikkerhed.
Om ophævelse af en del af lokalplan 21.05
Matrikel 16b Kirkeby By, Kirkeby (Assensvej 73, 5771 Stenstrup), hvor der ikke længere ønskes mulighed for byvækst til boligformål, er omfattet af Lokalplan nr. 21.05 ”Boligområde i Kirkeby” er foreslået ophævet.
Der stilles forslag om at ophæve den del af lokalplan 21.05 der omfatter område 1. Området vil efter ophævelsen overgå til landzone.
Forslag om ophævelse af en del af lokalplan 21.05 kan ses som bilag nederst på siden eller ved henvendelse til Planafdelingen i Svendborg Kommune.
Miljøvurdering
Svendborg Kommune har foretaget en screening af planforslagene i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Konklusionen på screeningen er, at planerne ikke forventes at medføre en væsentlig indvirkning på miljøet, og derfor ikke er omfattet af lovens krav om, at der skal udarbejdes en miljørapport.
Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet (link til: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/) inden fire uger fra den offentlige bekendtgørelse, hvilket vil sige frem til og med d. 3. januar 2023.
Afgørelsen med klagevejledning kan ses som bilag nederst på siden.
Midlertidige retsvirkninger
Indtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget, gælder der midlertidige retsvirkninger. Det betyder, at ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke må bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for at foregribe den endelige plans indhold. Lokalplanens midlertidige retsvirkninger gælder i højst 1 år.
Kommuneplanen er ikke direkte bindende for ejere og brugere af ejendomme. Kommunalbestyrelsen kan dog efter planlovens § 12 udstede forbud mod udstykning og bebyggelse i strid med rækkefølgebestemmelserne (stk. 2) og forbud mod bebyggelse eller ændret anvendelse i strid med rammebestemmelserne (stk. 3). Kommuneplantillæggets retsvirkninger træder i kraft ved Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse. Forbudskompetencen efter § 12 træder dog først i kraft ved kommuneplantillæggets offentlige bekendtgørelse.
Spørgsmål
Har du spørgsmål, kan du kontakte planlægger, Anne Kristine Wesselhoff på telefon 29679485.