Boligområde ved den tidligere amtmandsvilla på Tvedvej

Offentlig høring af forslag til lokalplan 656 – Boligområde ved den tidligere amtmandsvilla på Tvedvej 

Plan- og Lokalsamfundsudvalget har d. 14. juni 2022 besluttet, at et nyt forslag til lokalplan 656 skal udsendes i offentlig høring.

Lokalplanen giver fortsat mulighed for at omdanne amtmandsvillaen på Tvedvej 2 i Svendborg til boligformål og opføre nye etageboliger i den tilhørende park.

Et tidligere forslag til lokalplan 656 har været i offentlig høring i perioden fra d. 7. juli til og med d. 6. september 2020. Det nye planforslag kræver fornyet høring grundet tilføjelse af nye bestemmelser, som skal imødekomme behov for større terrænregulering af området.

Lokalplanforslaget kan ses digitalt her: https://dokument.plandata.dk/20_11125305_1655387220543.pdf

Planforslaget kan også ses som bilag nederst på siden.

Høringsperiode

Lokalplanforslaget er i høring i perioden fra d. 16. juni til og med d. 5. august 2022.

Har du indsigelser, bemærkninger eller ændringsforslag skal du indsende dem digitalt her (tryk på megafonen til venstre og udfyld formularen): LINK

Alternativt kan du sende til:

  • Byg og Byudvikling, Frederiksø 4A, 1. sal, 5700 Svendborg

Alle indkomne høringssvar indgår i Plan- og Lokalsamfundsudvalgets endelige behandling af lokalplanen.

Om lokalplan 656

Lokalplan 656 giver mulighed for at indrette boliger i den bevaringsværdige amtmandsvilla og opføre maksimalt 6.000 etagemeter nye etageboliger i den tilhørende park.  

Lokalplanen har til formål at sikre, at:

  • den tidligere amtmandsvilla bevares og fortsat vil være en fremtrædende karakter i området som helhed.
  • omdannelse af den tidligere Amtmandsbolig sker i overensstemmelse med bygningens oprindelige arkitektur.
  • den nye boligbebyggelse via varierende etageantal/højder og forskudte placeringer underlægger og tilpasser sig amtmandsvillaen, terrænet og omgivelserne.
  • den nye boligbebyggelse fremstår let i sit materialevalg og udtryk.
  • interne veje, stier og parkeringspladser via udformning og materialer understøtter oplevelsen af parken.

Større terrænregulering

I forbindelse med den videre bearbejdning af lokalplanforslaget har bygherre samtidig lavet en mere grundig detailprojektering af det kommende byggeprojekt. I den forbindelse er det blevet tydeligt, at der er behov for større terrænarbejder på grunden for bl.a. at kunne imødekomme krav til tilgængelighed.

Der er derfor indarbejdet nye bestemmelser i det nye lokalplanforslag som nærmere regulerer omfanget af tilladte terrænarbejder under hensyn til omkringboende. Der gives med forslaget mulighed for terrænregulering på +/- 1,0 m indenfor planområdet. Derudover er der givet mulighed for terrænregulering på +/- 1,5 m for et mindre område mod politiets arealer samt påfyldning af 2,8 m jord på en del af parkeringsarealet.

Bevaring af amtmandsvilla

Byrådet besluttede derfor d. 27. oktober 2020, at der skulle ske en videre bearbejdning med hensyntagen til bevaring af amtmandsvillaen.

Det nye lokalplanforslag er derfor omarbejdet således, at planforslaget bevarer den karakteristiske attikaetage og facaden mod vandet, mens der samtidig er indarbejdet mulighed for en nordligt beliggende tagterrasse, mindre altaner på de øvrige facader og symmetriske placeret tagvinduer.

Indbliksgener og hensyntagen til politiet

Det nye lokalplanforslag imødekommer tidligere indsigelserne omkring indbliksgener, hvorfor byggefelterne for etageboligerne er flyttet således, at indbliksgener mindskes.

Herudover er der tilføjet en byggelinje for sekundær bebyggelse mod Fyns Politi, samt sket en ændring til det interne vejsystem, så det ikke er gennemgående for kørende trafik, dog undtaget udlæg af en brandvej.

Øvrige ændringer

Der er foretaget en række mindre ændringer og præciseringer i den nye lokalplan på baggrund af de tidligere høringssvar og vedtagelsen af kommuneplan 2021-2033.

Miljøvurdering 

Svendborg Kommune har foretaget en screening af planforslagene i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).  

Konklusionen på screeningen er, at planerne ikke forventes at medføre en væsentlig indvirkning på miljøet, og derfor ikke er omfattet af lovens krav om, at der skal udarbejdes en miljørapport.

Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet (link til: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/) inden fire uger fra den offentlige bekendtgørelse, hvilket vil sige frem til og med d. 14. juli 2022. 

Afgørelsen med klagevejledning kan ses som bilag nederst på siden.

Midlertidige retsvirkninger

Indtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget, gælder der midlertidige retsvirkninger. Det betyder, at ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke må bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for at foregribe den endelige plans indhold.

Efter udløbet af indsigelsesfristen kan kommunen tillade, at en ejendom, der er omfattet af lokalplanforslaget, bebygges eller udnyttes efter forslaget. Det forudsætter dog, at det aktuelle projekt er i overensstemmelse med kommuneplanen, og at der ikke er tale om at påbegynde et større byggearbejde.

Lokalplanens midlertidige retsvirkninger gælder i højst 1 år fra offentliggørelsen af lokalplanforslaget.

Spørgsmål

Har du spørgsmål, kan du kontakte planlægger, Rolf Gerster på telefon 2479 3291.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top