Visit Sønderborg bliver en del af Destination Sønderjylland

Destination Sønderjylland overtager fra den 1. oktober 2021 driften af Visit Sønderborg, som indtil nu har været en del af Sønderborg Kommune.

Baggrunden er et ønske om at sikre videreudvikling og øget sammenhængskraft på turismeområdet i Sønderborg Kommune og resten af Sønderjylland gennem Destination Sønderjylland.

– Turisme er et af Sønderborg Kommunes fyrtårne, og vi vil gerne videreudvikle indsatserne yderligere på turismeområdet og drage nytte af Destination Sønderjyllands erfaringer. Et regionalt samarbejde giver god mening, hvor vi fastholder god service over for lokale turister, men samtidig skaber et bredere samarbejde på tværs af kommunegrænserne, fordi turisterne er mobile, når de er på besøg i Sønderjylland, og det kan vi drage nytte af i alle fire kommuner, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt.

Som en del af den nye ordning overgår driften af selve bureauet i Perlegade i Sønderborg, hjemmeside, app og sociale medier samt medarbejdere fra turistbureauet til Destination Sønderjylland. Samtidig overtager Destinationen den strategiske produktudvikling på turismeområdet.

Den lokale forankring og det fysiske turistkontor i Sønderborg bibeholdes, og Sønderborg Kommune skal fortsat stille lokaler til rådighed for Visit Sønderborg.

– Destination Sønderjylland står i forvejen for driften af turistbureauet i Aabenraa og har dermed erfaring med drift og udvikling af turistbureauer. Når Visit Sønderborg bliver en del af Destination Sønderjylland kommer det til at give nogle driftsfordele, og vi har derfor kunne afsatte 250.000 til produktudvikling, opdatering af hjemmesider og oversættelser på turistmateriale. Jeg glæder mig til at se de nye produkter, som bliver en del af Destination Sønderjyllands fortælling, og som skal gøre Sønderborg mere synlig nationalt og internationalt, siger næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Jesper Kock. 

Formanden for bestyrelsen for Destination Sønderjylland, Jakob Lei, ser frem til den nye organisering:
– I Destination Sønderjylland har vi siden 2015 arbejdet på at udvikle turisterhvervet i det Sønderjyske gennem markedsføring af området samt udvikling af vore turismeaktører. Vi ser et stort potentiale i at varetage både den regionale og den lokale turismeindsats, så vore gæster oplever en landsdel, der fremstår samlet, samtidig med, at der lokalt i de enkelte kommuner er god mulighed for at vise hvilke spændende oplevelser, der findes i nærområdet. Vi glæder os meget til det udvidede samarbejde med Sønderborg Kommune og ser frem til at byde vore nye kollegaer velkomne i vores organisation.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen