Vind 10.000 kr:Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune:
Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner i Sønderborg Kommune. 

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.
 
Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Sønderborg Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.
 
Derfor får ca. hver tiende voksen over 15 år i Sønderborg Kommune nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr skattefrit, hvis du svarer. 
 
– Vi arbejder hele tiden med at forbedre den enkelte borgers mulighed for at have det godt og holde sig sund – hele livet. Fysisk aktivitet er vigtigt, og derfor har vi brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune, kan understøtte mulighederne for at røre sig. Jeg håber derfor, at dem der får spørgeskemaet, vil give sig tid til at besvare det, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.
 
– Fysisk aktivitet er mange ting, og det handler om andet end at gå til en eller anden sport. Støvsugning, bilvask, cykelturen til arbejde eller købmanden, leg i haven med børn eller børnebørn tæller alt sammen med som bevægelse. Alligevel er der mange, der får for lidt bevægelse i dagligdagen. Det store spørgsmål er, hvordan kan vi gøre det lettere for flere, at bevæge sig mere, siger næstformand i Sundhedsudvalget Didde Lauritzen.
 
Vil vise potentialet: Flere kan være aktive
Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.
 
Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.
 
Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. 
 
Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

Danmark i Bevægelse 

  • Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.
  • Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.
  • Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. 

www.danmarkibevægelse.dk

Kontaktinformation:
Helge Larsen, Formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 02 05

Didde Lauritzen, Næstformand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 39 99
 
Bjarne Ibsen, professor, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Tlf. 27 28 99 04
 
Jens Høyer-Kruse, adjunkt, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Tlf. 21 35 61 36

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top