Vandreforestilling vil koble kunst og historie på Augustiana

Vandreforestilling kobler kunst og historie på Augustiana

Teaterforeningen Grummes Teater har søgt om og fået tilsagn fra Sønderborg Kommune til vandreforestillingen ”Augustianas stemmer”. Forestillingen vil – efter planen i sensommeren 2022 – føre publikum fra kunstværk til kunstværk, mens kendte skuespillere på en ny og utraditionel måde formidler slottets og parkens kunst, natur og historie.

Sønderborg Kommunes udvalg for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har besluttet at støtte vandreforestillingen med 50.000 kr. Forestillingens samlede budget er 650.000 kr., og af ansøgningen fremgår, at man kan glæde sig til at møde skuespillere som fx Sonja Oppenhagen, Preben Kristensen og Charlotte Fich.
– Augustianas kunst, den smukke natur på kanten af Augustenborg Fjord og hertugbyens spændende historie formidlet af kendte kunstnere i én forestilling – dét synes jeg lyder meget spændende. Grummes Teater har tidligere haft stor succes med den type forestilling i Baldersbæk ved Vejen, og Augustiana forekommer at være helt oplagt til en forestilling af den type. Jeg håber, det lykkes for Grummes Teater at få økonomien på plads, så vi kan glæde os til en usædvanlig og anderledes oplevelse til sommer, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.
Vandreforestillingen er tænkt bygget op omkring Louise Augusta, enkehertuginde og officielt datter af Kong Christian den 7 – men reelt resultat af Dronning Caroline Mathildes affære med kongens livlæge, Struensee. Palæet, som nu huser Augustiana, blev frem til 1834 beboet af Louise Augusta, som var kendt som en farverig kvinde med hang til fester, kultur og romantik. Hun ”genopstår” i Augustianas Stemmer og opdager, at palæet er forvandlet fuldstændigt.
– Det er en meget spændende måde at formidle og smelte kultur sammen med natur og historie på. Jeg tror, at nogle mennesker skal opdage kunst ad omveje. Nogle tror ikke, kunst er noget for dem, fordi de lader skepsis vinde over nysgerrighed. Her tror jeg, teatergenrens evner og løfterne om oplevelser i naturen kan være en omvej – eller genvej, om man vil – som man kan gøre brug af, siger næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Jesper Kock.
En forestilling som Augustianas Stemmer vil understøtte bystrategien for Augustenborg, som bl.a. rummer et ønske om at skabe et aktivt sted med kunst og kultur, hvor også hertugbyens historie og kulturarv bliver synlig. Også Masterplan for Augustenborg passer forestillingen ind i, idet den har fokus på kunsten som bærende element, understøttet af kulturoplevelser som fx koncerter, teater og events.
Grummes Teater opførte tidligere i år Baldersbæks Stemmer ved Hovborg, og den blev udsolgt med 1500 publikummer og fine anmeldelser. Teatret har til forestillingen i Augustenborg fået støtte fra nu Sønderborg Kommune, men også fra bl.a. Linak, BMC Fonden og Traugott Møllers Fond.

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Stephan Kleinschmidt, tlf. 27 90 50 17, mail: skl@sonderborg.dk
Næstformand Jesper Kock, tlf. 27 90 02 09, mail: jko@sonderborg.dk
Direktør i Kultur og Erhverv, Nicolai Heidemann, tlf. 20 25 99 33, mail: nihm@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen