Vær med til åbningen af den gule bro i Sønderborg

Vær med til åbningen af den gule bro i Sønderborg

Vær med til åbningen af den gule bro i Sønderborg

KommuneNyheder - Vær med til åbningen af den gule bro i Sønderborg

Alle interesserede er inviteret med til åbningen af den gule bro, Kong Christian X’s bro, i Sønderborg, som finder sted onsdag den 23. marts klokken 8. Publikum kan følge med i åbningen af den gule bro ved havnekontoret.

Sønderborg får et gult vartegn fra den 23. marts til den 3. juli 2022. Her vil Kong Christian X’s bro være klædt i gult i 100 dage, som en del af folkefesten op mod Tour de France, der kommer til Sønderborg Kommune den 3. juli. Broen pakkes ind i gult bannermateriale på gelænder, bue, søjler og underbro.
 
Onsdag den 23. marts åbnes den gule bro officielt ved en lille markering, der begynder klokken 8. Markeringen vil ske på Kong Christian X’s bro, men på grund af manglende plads på broens fortov og dermed af sikkerhedsmæssige hensyn, laves der publikumszone ved havnekontoret, Nørrebro 1. Her kan alle interesserede følge og lytte med, da der sættes højttalere op.
 
Markeringen åbnes med en trompetfanfare, og så byder borgmester Erik Lauritzen velkommen. Derefter er der en kort tale ved Per Have, direktør i Bitten & Mads Clausen Fond. Borgmesteren sætter det sidste gule stykke på broen, inden der er fællessang: Godmorgen, lille land. Derefter slutter den officielle åbning.
 
Da onsdag den 23. marts samtidig er startskuddet for 100 dages programmet frem mod Tour de France i Danmark, så vil der være 100 croissanter til publikum ved havnekontoret og cyklister på broen.
 
– Jeg glæder mig, for åbningen af den gule bro bliver markeringen af, at nu tæller vi rigtig ned til Tour de France i juli. Kong Christian X’s bro pakkes ind i gult, fordi broen er et kendetegn for Sønderborg, og samtidig en vigtig trafikal åre for borgere, turister og sejlende, som kan minde alle om, at vi holder en gul fest i Sønderborg Kommune i år. Nu går den gule fest virkelig i gang, som vi kan se med den store opbakning fra foreninger, virksomheder, institutioner og borgere. Det gør, at Sønderborg-området får opmærksomhed og skaber en fantastisk stemning, vi kan vise frem for resten af Danmark og verden med billeder af Sønderborg og omegn, og herunder ikke mindst den gule bro, siger borgmester Erik Lauritzen. 

At det bliver muligt at udsmykke Kong Christian X’s bro i gult, skyldes en donation fra Bitten & Mads Clausen Fond. Fonden har støttet projektet med en donation på 310.000 kroner for at skabe synlighed om et lokalt vartegn under Tour de France 2022, der kan blive noget som besøgende og TV-seere efterfølgende husker Sønderborg for.
 
Da gul er en signalfarve beklædes kun ydersiden af gelænderet med gult stof. Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn beklædes ikke de flader, der vender mod trafikken. Broen vil fortsat være fuldt funktionsdygtig og kan åbnes i hele perioden.

Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester
Tlf. 2790 0206

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen