Ulkebøl-Centret omdannes til boligområde

Ulkebøl-Centret omdannes til boligområde

Ulkebøl-Centret omdannes
til boligområde

En privat bygherre har søgt om lov til at etablere 44 tæt-lave boliger i det tidligere butikscenter og børnehavebygningen ved siden af. Kommunen er positiv og går i gang med plangrundlaget, som ændrer områdets status.

KommuneNyheder - Ulkebøl-Centret omdannes til boligområde
Alt tyder på, at det snart er slut med at se på et trist, lukket butikscenter på Torvet i Ulkebøl. En privat bygherre vil nemlig gerne købe centret og i stedet etablere tæt-lavt boligbyggeri. Planen er at etablere 38 boliger i center-bygningen og seks boliger i den tidligere børnehave. P-pladsen vil også indgå i det samlede projektområde på i alt knapt 14.000 kvm.
 
– Vi ser med meget positive øjne på, at det lukkede center afløses af aktivitet i og omkring beboede boliger. Derfor går forvaltningen nu i gang med planarbejdet, som skal til for, at området status kan ændres fra centerfunktion med butikker og serviceerhverv til boliger, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
Lokalplanen skal bl.a. udstikke rammerne for etageareal, højde og antal etager i det kommende boligområde. Der skal ligeledes udarbejdes et kommuneplantillæg, inden projektet kan realiseres.
 
– Vi synes, at boliger passer godt ind i området, som i forvejen er præget af boliger, og projektet vil øge udbuddet af tæt-lave boliger, som der for øjeblikket er stigende efterspørgsel på. Samtidig matcher projektet målsætningerne i kommuneplanen og bosætningsstrategien om fortætning og omdannelse af vores byer, supplerer næstformand i udvalget, Stefan Lydal.
 
Som en del af den offentlige høring i forbindelse med lokalplanarbejdet vil der også blive holdt et offentligt borgermøde om projektet.
 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 02 18, mail: any@sonderborg.dk
Næstformand Stefan Lydal, tlf. 27 90 37 28, mail: sly@sonderborg.dk
Chef i Plan og Myndighed, Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk
 

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen