Udviklingen i Sønderborgs bymidte får én fælles plan

Udviklingen i Sønderborgs bymidte får én fælles plan

Udviklingen i Sønderborgs bymidte får én fælles plan

KommuneNyheder - Udviklingen i Sønderborgs bymidte får én fælles plan

En række forældede og forskellige lokalplaner for Sønderborg Bymidte er sløjfet og erstattet med én ny. Dermed åbnes der for bl.a. klinikker, undervisning og liberale erhverv og brug af mere moderne skilte.

– Man kan sige, at de mange gamle og forskelligartede lokalplaner, der har eksisteret hidtil, på nogle punkter spændte ben for en hensigtsmæssig udvikling i centrum af Sønderborg. Med den nye plan fjerner vi forvirringen, fordi der nu er ens regler for alle, og vi giver plads til en udvikling, som nye tider råber på, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i forbindelse med, at udvalget har behandlet sagen og anbefaler Byrådet, at lokalplanen godkendes.
Lokalplanen siger, at etableringen af indkøbscentret Borgen i 2013 ud fra et samlet perspektiv har medført en positiv udvikling i midtbyen, men en forskydning i sammensætningen af butikker og at efterspørgslen ikke helt kan følge udbuddet af butikslokaler.
– Det er især lokaler i den nordlige del af Perlegade, der har stået tomme. Samtidig har vi måttet sige nej til firmaer, som gerne ville etablere sig der med klinik, undervisning og/eller liberale erhverv, fordi lokalplanen, der var gældende deroppe, ikke gav mulighed for det. Med den nye lokalplan er det først og fremmest ens i hele midtbyen, og så fremtidssikrer vi i højere grad udviklingen af bymidten ved at åbne for mere nuanceret og differentieret anvendelse af lokalerne, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.
Den nye lokalplan erstatter også temaplanen for skilte og facader. Den nye plan tager højde for, at der nu findes LED-skærme, LED-pyloner og LCD-skærme.
Lokalplanforslaget har været i høring i otte uger, det meste af juni og juli, og der er holdt borgermøde den 15. juni. Her deltog kun 15, og der har været fem bemærkninger til lokalplanforslaget. De har ikke medført ændringer, idet de mest handlede om konkrete tiltag som fx åbning af en vej og byggehøjde i en konkret gade.
Lokalplanen omhandler i store træk Perlegade, Rådhustorvet, St. Rådhusgade og Brogade, Østergade, Jernbanegade, Jernbanestien og Rønhaveplads.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/09ad587d-2947-dbd0-faa7-56eb2fb67706.jpg

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 50 18, mail: any@sonderborg.dk
Næstformand Stefan Lydal, tlf. 27 90 37 18, mail: sly@sonderborg.dk
Plan- og myndighedschef Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen