Udenlandske medarbejdere kan nu få behandlet opholds- og arbejdstilladelser i Sønderborg

Mandag den 5. december 2022 bliver det nemmere for udenlandske arbejdstagere og borgere i Sønderborg Kommune at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.
 
Her åbner et ICS-center (ICS står for International Citizen Service) i Sønderborg. Ud over centeret i Sønderborg findes der ICS-centre i Esbjerg, Odense, Aarhus, Aalborg og København.
 
– Det er en stor hjælp for de mange internationale virksomheder i Sønderborg Kommune og Sønderjylland, som har udenlandske medarbejdere ansat. For nu slipper de for at køre langt for at få hjælp til papirarbejde og dokumentation i forbindelse med opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. Der er tale om kvalificeret arbejdskraft, der sikrer, at virksomhederne kan levere løsninger og produkter til eksport, og det er til stor gavn for danske arbejdspladser. Jeg er meget tilfreds med, at Sønderborg Kommune tilbød at huse et ICS-center i Sønderborg, da Styrelsen for International Rekruttering lukkede sin afdeling i Aabenraa i februar, for det gør, at vi kan gøre det lidt lettere for vores virksomheder med international arbejdskraft, siger borgmester Erik Lauritzen. 

Alle udlændinge (undtaget nordiske statsborgere) skal besøge et ICS-center som en del af processen for at få deres opholdstilladelse, da de skal have taget biometri. Desuden laver styrelsen også straks afgørelser for EU-borgere, hvis de opfylder kravene.
 
International Citizen Service i Sønderborg har åbent hver mandag og onsdag, hvor medarbejdere fra Styrelsen for International Rekruttering er til stede. Man skal huske at bestille tid til besøg i ICS-centeret.
 
ICS-centeret får adresse i Borgen sammen med Borgerservice Sønderborg og Jobcentret i Borgen på 2. sal. Adressen er Holger Drachmanns Plads 5, 6400 Sønderborg.
 
Fakta:
Mandag den 5. december 2022 åbner et ICS-center (ICS står for International Citizen Service) i Sønderborg, der behandler sager om opholds- og arbejdstilladelse i Danmark for udenlandske arbejdstagere og borgere.
Man kan finde mere information om International Citizen Service i Sønderborg herunder, hvor man også kan bestille tid:
Ny i Danmark
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top