Trafikinformation i forbindelse med Tour de France er på vej ud til borgerne i e-boks

Tour de France kommer snart til Danmark – og dermed også Sønderborg Kommune. Søndag den 3. juli 2022 kører cykelrytterne over målstregen i Sønderborg på den sidste etape i Danmark, og det forventes, at 75.000 gæster kommer til Sønderborg Kommune for at se cykelløbet. Derfor vil der være nogle trafikale ændringer i tilknytning til løbsafviklingen og den gule folkefest på dagen.
 
Sønderborg Kommune er netop begyndt at sende breve i e-boks til alle de borgere, der bor langs og i områder langs Tour de France ruten, som bliver berørt af trafikale ændringer af cykelløbet den 3. juli. Beskederne lander i e-boks i den kommende uges tid.
 
Beskederne i e-boks vil blandt andet fortælle, hvilket tidsrum man særligt bliver berørt, om man i løbet af dagen kan komme ud med sin bil, og hvornår man ikke kan. Samt hvor man kan krydse ruten.
 
Derfor vil beskederne i e-boks blive sendt ud i etaper, da oplysningerne er forskellige afhængige af, om man bor i Gråsten, Adsbøl, Nybøl, Dybbøl eller Sønderborg.
 
– Vi gør vores bedste for at lave en så smidig trafikplan, som det overhovedet er muligt i forbindelse med afviklingen af Tour de France i Sønderborg Kommune. Men der vil komme trafikgener, og vi håber med den helt specifikke borgerinformation samt den generelle information, kan hjælpe alle borgere til at opleve færrest mulige gener på dagen. Formålet med informationerne er at give borgerne mulighed for at tage de bedste forholdsregler på løbsdagen den 3. juli, og for nogle også allerede lørdag den 2. juli. Og så håber vi, at mange vil støtte op om den gule folkefest, siger afdelingsleder for Projekt & Anlæg, Lars Termansen Barsballe. 

Sønderborg Kommune gør opmærksom på, at det selvfølgelig vil være muligt for udrykningskøretøjer og hjemmeplejen at komme frem søndag den 3. juli, hvis det bliver nødvendigt.
 
Planlæg i god tid
Med 75.000 forventede gæster i Sønderborg Kommune på løbsdagen, vil det ud over for borgerne langs ruten, også få trafikal betydning for alle andre borgere i Sønderborg kommune. Særligt fordi der forventes øget trafik langs Sønderborgmotorvejen, Gråsten og især omkring Sønderborg.
 
– Vores klare opfordring til alle den 3. juli er at lade bilen stå, hvis det ikke er nødvendigt, at man skal ud og køre. Vi opfordrer alle, der kan og har mulighed for det, at de tager cyklen eller går i stedet. Og hvis det er nødvendigt, at man skal ud med bilen, så er anbefalingen, at man planlægger sin kørsel i god tid og tjekker eventuelle omkørselsveje, siger Lars Termansen Barsballe. 

Informationer om trafikafviklingen vil løbende blive opdateret med information om omkørselsveje, parkeringspladser, shuttlebusser, hotspots (fanzoner) med mere på:
www.sonderborg.dk/tourtrafik

Her vil alle informationer om trafikafviklingen ved Tour de France i Sønderborg Kommune blive lagt op, når de er klar.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen