Tag cyklen til arbejde i maj

Nedtællingen til at verdens største cykelløb kører i mål i Sønderborg den 3. juli er efterhånden til at tage at føle på. Det vælter ind med tilmeldinger til VI CYKLER TIL ARBEJDE. Kampagnen bakker op om en sundere og mere klimavenlig livsstil. 

Gevinster ved at cykle
Deltager man i kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE kan man vinde el-cykler til hele holdet, restaurantoplevelser, cykeltøj, termoflasker, t-shirts og meget mere. Men de største gevinster ved at cykle, er et bedre helbred, mindre CO2 udledning og penge sparet på transport.

– Der er så utrolig meget godt at vinde ved at bruge cyklen som det foretrukne transportmiddel. Den daglige motion og friske luft gør en helt afgørende forskel for både den fysiske og mentale sundhed. Kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE foregår i hold, og på den måde er der også både fællesskab og opbakning at hente fra kollegerne. Og endelig er cyklen uden sammenligning den mest bæredygtige måde vi kan transportere os på. Man ser flere og flere el-cykler på cykelstierne, og hjælpemotoren kan helt sikkert gøre cykling til en mere realistisk og overkommelig transportform for flere, især hvis man bor eller arbejde i landdistrikterne, og har lidt længere til arbejde, siger borgmester Erik Lauritzen.

Bæredygtig transport vinder frem
Sønderborg Kommune arbejder målrettet med omstillingen til mere bæredygtige transportformer, og hverdagscykling er en af de løsninger, der står øverst på listen, og som kræver en stor adfærdsændring i befolkningen.

– Vi er godt på vej, og tanken om at cykle fx til arbejde, er ikke fjern for vores borgere. Vi har i flere år ligget på 2. pladsen i Region Syddanmark i forholdet til antallet af deltagere i VI CYKLER TIL ARBEJDE – kun overgået af Odense Kommune, hvor afstandene og bytrafikken gør det endnu lettere for flere at vælge cyklen som transportmiddel. Vi er en cykelkommune, og det oplever vi også nu, hvor vi tæller ned til den helt store cykelfest 3. juli, siger borgmester Erik Lauritzen.

Se de opdaterede tal for tilmeldte i kommunerne her: https://www.vcta.dk/statistik?id=89&show=municipalities&filter=&by=municipalities&s=&r=&cv=&sort=2,1

Fransk morgenmad og en afsluttende fest
I Sønderborg Kommune er der gratis fælles morgenmad til deltagerne i VI CYKLER TIL ARBEJDE i Guderup, Gråsten og Sønderborg. Her kan man starte med en kop varm velduftende baristakaffe (eller te/kakao) og en friskbagt croissant i den helt rigtige tour-ånd.

Første morgenmadsarrangement er allerede på onsdag den 4. maj kl. 6-8.30 på torvet i Guderup. Her deltager borgmester Erik Lauritzen. Den 11. maj er der morgenmad i Sønderborg på Rønhaveplads med deltagelse af formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen og den 18. maj er det på torvet i Gråsten, hvor formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst Kjeld Stærk kommer og hilser på cyklisterne.

Derudover er der et afslutningsevent for alle deltagere den 14. juni kl. 17-20. Det foregår på EUC Syd i Sønderborg. Her kåres de lokale vindere, der har haft flest cykeldage, og så sørger Cykeldrengene for underholdning.

Tilmeldingen er åben
Kampagnen starter på søndag, og jo mere man cykler, jo større er holdets chance for at vinde nogle af de mange præmier. Tilmeldingen er åben hele maj måned, så der er også plads til ”late joiners”. Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer på www.vcta.dk.
 
Fakta

  • I 2021 deltog 917 personer i VI CYKLER TIL ARBEJDE i Sønderborg Kommune. Tilsammen cyklede de 149.046,58 km. Ved at cykle fremfor at køre i bil sparede de tilsammen i 37.261,65 kg CO2, 124,21 sygedage svarende til en samfundsøkonomisk gevinst på 1.192.372,64 kr. Kilde: Cyklistforbundet https://www.vcta.dk/om/resultater-fra-tidligere-ar/vi-cykler-til-arbejde-2021/resultater-2021/?id=80&f=WyJtdW5pY2lwYWxpdGllc3xT+G5kZXJib3JnIEtvbW11bmUiXQ–
  • Tour De France smitter af på årets Vi Cykler Til Arbejde-kampagne fra Cyklistforbundet, der ’går i gult’. Cyklistforbundet samarbejder nemlig med arrangørerne af Tour de France og har fået lov at bruge mange af kendetegnene fra cykelløbet i Vi Cykler Til Arbejde.
  • Med de høje benzinpriser sparer man cirka 500 kroner hvis man har ti kilometer til arbejde og cykler begge veje.
  • Det er i år 25. gang, Vi Cykler Til Arbejde, kører i hele landet.
  • I år kan deltagerne for første gang også registrere deres fritidscykling.

Så sundt er det at cykle

  • Folk, der cykler regelmæssigt, har mindre risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Bare få timers aktiv transport om ugen i form af gang og cykling har dokumenteret effekt på din sundhed (Forskningsenheden Active Living, Syddansk Universitet).
  • Hvis danskere på årsbasis cykler 10% mere end i dag, vil antallet af sygedage falde med 267.000 (Dansk Industri, 2018).
  • Hver gang en dansker cykler 1 km, sparer samfundet 8 kroner, fordi der er store sundhedseffekter ved cykling (Transportministeriet, 2020).

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen