Sundhedsudvalget uddeler tilskud til otte foreninger

Sønderborg Kommune uddeler i to årlige runder tilskud til støtte af frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde, hvilket sker med Servicelovens §18-tilskud. Det er Sundhedsudvalget, der står for uddelingen, og i anden runden for 2023 gives der støtte til otte foreninger, der til sammen får 119.000 kroner.
 
Det drejer sig om følgende foreninger (beløbet i parentes er det tildelte beløb):
 
Læsehunde – fonden for socialt ansvar (15.000 kr.)
Recovery Bulls (15.000 kr.)
SIND Ungdom Sønderborg (15.000 kr.)
Stomiforeningen COPA Sønderjylland (10.000 kr.)
Lydavisgruppe Sønderborg (15.000 kr.)
Sønderborg Hjerteforening (20.000 kr.)
Ældre Sagen Nordals (20.000 kr.)
SAND Sønderjylland (9.000 kr.)
 
Didde Lauritzen, formand for Sundhedsudvalget, glæder sig over uddelingen.
 
– Jeg er meget tilfreds med, at vi i Sønderborg Kommune kan støtte otte så forskellige foreninger. Vi vil gerne hjælpe vores frivillige foreninger, for den støtte, vi kan give, kommer godt tilbage i forhold til de borgere, der har brug for hjælp til sundhed og trivsel eller i det hele taget støtte til at klare hverdagen. Så jeg er altid glad, når vi kan uddele §18-midler, siger hun. 

I februar støttede Sundhedsudvalget 45 foreninger med over 1,2 mio. kr.
 
– Kriterierne for ansøgning om §18-tilskud blev skærpet i forbindelse med Sønderborg Kommunes revidering af vejledningen til ansøgning om §18-tilskud. Men alligevel støtter vi i år over 50 frivillige foreninger til en lang række vidt forskellige projekter. Indsatser, som er med til at sikre ”det gode liv” for borgerne, siger Bo Kleis Christensen, næstformand i Sundhedsudvalget. 

Sønderborg Kommune har modtaget 11 ansøgninger til 2. ansøgningsrunde i 2023.
 
Fakta:
Frivillighedspolitikkens lovgrundlag er servicelovens §18, hvor det blandt andet fremgår, at kommunen er forpligtiget til årligt at afsætte midler til støtte af frivilligt socialt arbejde.
§18-tilskud til støtte af frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde understøtter Byrådets vision 2022 – 2025 i forhold til fokusområdet ”Et godt liv”. Ligeledes understøttes frivillighedspolitikken ”Fællesskaber er noget vi skaber sammen” 2020 – 2023 og sundhedspolitikken ”Mod på mere sundhed” 2019 – 2022.
Ansøgningskriterierne §18-tilskud til støtte af frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde er nærmere beskrevet i Sønderborg Kommunes vejledning, som er gældende fra den 1. august 2022.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top