Sundhedsberedskabet udvides for at kunne løse Covid-19 opgaver

Sundhedsberedskabet skal udvides for at sikre en bredere forankring af beredskabets opgaver på tværs i Sønderborg Kommunes forvaltninger. Det har Krisestaben i Sønderborg Kommune besluttet. Baggrunden for beslutningen er at give Sundhedsberedskabets flere kræfter og hænder til at løse Covid-19 opgaver.
 
– Vi udvider Sundhedsberedskabet, så flere af vores interne medarbejdere bliver tilknyttet vagtberedskabet, der hjælper medarbejdere og kommunale institutioner både aften, i weekender og på helligdage ved akutte Covid-19 situationer. Vi er otte måneder henne i forløbet med Covid-19, og pandemien ser desværre ud til at være en del af vores hverdag i lang tid. Derfor ruster vi os nu til de fremtidige opgaver omkring Covid-19 og sikrer samtidig, at vi kan løse de kommunale opgaver trygt og sikkert til gavn for borgerne, siger kommunaldirektør, Tim Hansen. 

Sundhedsberedskabet har otte faste medarbejdere, og nu tilknyttes der yderligere 16 medarbejdere til beredskabet, som dog ikke skal arbejde på fuldtid, men understøtte løsningen af opgaverne.
 
Opstarten af det nye set-up for Sundhedsberedskabet sker i uge 46, og Sønderborg Kommune er allerede i fuld gang med at rekruttere relevante, interne medarbejdere.
 
– Det nye set-up sikrer, at der hurtigt kan skaleres op og ned i beredskabsniveau. I første omgang lægger vi op til en ændring, der skal fortsætte resten af 2020. Men det nye set-up kan forlænges ind i 2021, hvis den generelle Covid-19 situation kræver det, siger vicekommunaldirektør, Carsten Lund, der er leder af Sundhedsberedskabet.    

Både de nye kollegaer samt de nuværende medarbejdere i Sundhedsberedskabet vil få en grundig oplæring og løbende faglig opdatering.
 
Samtidig har Krisestaben i Sønderborg Kommune fået udarbejdet et katalog over mulige tiltag for at imødekomme smittespredning med Covid-19 i Sønderborg Kommune. Tiltagene kan Krisestaben beslutte at sætte i værk, hvis det vurderes hensigtsmæssigt for at undgå spredning af Covid-19.
 
Sønderborg Kommunes Økonomiudvalg er orienteret om det nye set-up og bakker op om initiativerne.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen