Succes med at hjælpe dagpengemodtagere i job

Sønderborg Kommune arbejdede i 2019 hårdt med at hjælpe dagpengemodtagere i job eller uddannelse, og den store indsats gav pote, for mange flere end forventet kom i job. Samtidig betød det færre antal dagpengemodtagere, at kommunen fik et plus på kontoen på knap 37 mio. kr. 

Sønderborg Kommune har stor succes med få dagpengemodtagere i job. Det viser opgørelsen for 2019, der fortæller, at 278 færre ledige stod i ledighedskøen end staten havde beregnet. 

Formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen, er meget tilfreds med resultatet.

– Jeg glæder mig først og fremmest over, at vi har været gode til at hjælpe dagpengemodtagerne med at finde job eller komme i uddannelse. Det er hovedformålet med arbejdet i vores Jobcenter. Og der skal lyde en ros til medarbejderne der, for det er et imponerende flot team-arbejde, der gør, at Jobcenteret kan hjælpe så mange personer videre, mener han.

Sønderborg Kommune brugte 36,7 mio. kr. mindre end forventet i 2019 med at få dagpengemodtagere i arbejde. Staten havde forventet, at Sønderborg Kommune skulle bruge 149 mio. kr. på indsatsen, men der blev kun brugt 112,3 mio. kr. Dermed fik kommunen i 2019 en besparelse på 36,7 mio. kr., og de penge er sendt videre til kommunekassen. 

– At vores gode arbejde samtidig betyder, at vi får flere penge fra staten, er en positiv sidegevinst, siger Jan Prokopek Jensen. 

Det betyder ikke, at Sønderborg Kommune vil drosle ned på indsatsen, også selv om Danmark står midt i coronakrisen. Tværtimod, mener medlem af Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Gerhard Bertelsen.

– Vi har på baggrund af coronakrisen besluttet en ny storstilet indsats, som vi kalder ”Sønderborg i Arbejde”. Målet er, at flest mulige kan beholde jobbet eller kommer hurtigt i arbejde alternativt uddannelse. Derfor har vi også inviteret arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutioner til 4-partsdrøftelser, hvor vi sammen skal blive endnu mere konkrete på, hvordan vi hjælpe de mange ledige personer videre og på den måde sikre arbejdskraft til virksomhederne, siger han. 
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen