Sønderjylland får sin egen tour-sang

Tour de France er selvfølgelig et cykelløb, men samtidig er det også en megaevent. I juli kommer touren til Danmark og Sønderborg, og det har givet musikalsk inspiration. Det er der kommet en tour-sang ud af, som Sønderjyllands Symfoniorkester står bag sammen med komponist Peter Fievé og tekstforfatter Leif Maibom.
 
Tour-sangen er en gave til Sønderborg Kommune fra Sønderjyllands Symfoniorkester i anledning af, at Tour de France kommer til Sønderjylland i juli 2022. Det fortæller musikchef Nikolaj Andersen fra Sønderjyllands Symfoniorkester.
 
– Vi håber, at sangen kan forene alle i denne event og efterfølgende også give de bedste minder at tænke tilbage på. Når det hele er slut, vil tekst og musik bringe minderne tilbage, udtaler Nikolaj Andersen 

Tour-sangens tekstforfatter er Leif Maibom, og komponisten er Peter Fievé. Leif Maibom er nok allermest kendt fra tekster og roller gennem 36 år i Sønderborg Sommer Revy. Men foruden revytekster har Leif Maibom også skrevet tekster til drama, satire, musical og meget andet.
 
– Det var en meget spændende og anderledes opgave, som jeg straks sagde ja til. Jeg blev meget hurtigt sporet ind på, at vi den 3. juli ser et kæmpe cykelfelt passere Sønderjylland samtidig med, at millioner af seere verden rundt også ser det. Altså, at vi i lige det splitsekund, de passerer os, er forbundet med hele verden. Og at vi lige den dag og i de timer åbner Sønderjylland for hele verden, siger Leif Maibom. 

Til dagligt spiller Peter Fievé 2. violin i Sønderjyllands Symfoniorkester, men Peter Fievé er også en erfaren komponist, der er medlem af Dansk Komponistforening og har rundet 100 værker.
 
– Der kom en rigtig god tekst fra Leif Maibom med en fortælling om Sønderjyllands egenart. En tekst, hvor der hele tiden sker noget, og det skulle melodien også afspejle. At der sker noget hele tiden med de mange stavelser, som bliver til en rytme. Jeg ville derfor komponere en frisk sang med energi, der passer til cykelfeltet, der aser og maser af sted igennem Sønderjylland. Fange bevægelsen i løbet, hvor man næsten kan se cykelrytternes pedalbevægelser for sig. Samtidig var opgaven, at tour-sangen skulle være så let som muligt at synge, og at den både kunne spilles på guitar og af symfoniorkesteret. Og så skulle den være meget genkendelig og anvendelig, så man kan synge med på sangen, også til fællessang. Det synes jeg er lykkedes, siger Peter Fievé, der også har skrevet orkesterarrangementet af tour-sangen. 

Hos Sønderborg Kommune nynner borgmester Erik Lauritzen allerede med på sangen.
 
– Vi er meget glade for tour-sangen, som er med til at vise, at Tour de France er så meget mere end et cykelløb. Tour de France er en kulturbegivenhed og en folkefest, der rækker langt ud over cykelinteresserede, når den kan inspirere musikere og kunstnere og andre. Tour-sangen er med til at vise, at den gule folkefest favner rigtigt mange mennesker i Sønderborg Kommune, som vi også kan se i den store opbakning til 100-dages programmet. Der skal lyde en stor tak for gaven til Sønderjyllands Symfoniorkester, Leif Maibom, Peter Fievé og alle de andre personer, der har været med til at få tour-sangen i hus, siger han. 

Sangen lanceres 23. marts
Den officielle lancering af tour-sangen finder sted onsdag den 23. marts under åbningsfesten af 100-dages programmet i Sønderborg Kommune. Åbningsfesten foregår i og uden for Multikulturhuset i Sønderborg fra klokken 16 til 17.30.

Alle kan allerede nu øve sig på teksten til tour-sangen, da den findes i det trykte program, som de fleste har modtaget i deres postkasse. Har du sagt nej tak til ugeaviser, kan du hente programmet på dit lokale bibliotek. Tekst og noder kan ses på www.sonderborg.dk/tour
 
Efter den officielle lancering kan man finde tour-sangen, indspillet af Sønderjyllands Symfoniorkester og med sang af Rikke Jakobsen fra MGK, på www.sonderborg.dk/tour og YouTube.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen