Sønderborg ser frem til Royal Run i september

Sønderborg ser frem til Royal Run i september

Store og små arrangementer bliver lige nu udsat på grund af covid-19, og det gælder også Royal Run. Men udsat betyder ikke aflyst, og værtskommunen Sønderborg glæder sig til at byde Royal Run velkommen til september.

Sønderborgområdets borgere og butikker havde set frem til et brag af en løbsfest den 1. juni. Royal Run er flyttet til den 6. september, og kommunen fortsætter ufortrødent med at forberede sig på at byde velkommen til mere end 19.000 deltagere og de mange tilskuere på dagen.
 
Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen glæder sig over, at Royal Run bliver gennemført på trods af covid-19:
 
– Lige nu er der nogle ting, der må udskydes. Men det sker med vished om, at der igen vil komme gang i de aktiviteter, der trækker folk til kommunen. Det har afgørende betydning for vores butikker, erhvervsliv og samarbejdspartnere, at der er ”gang i den”, og det kommer der igen – det er Royal Run et glimrende eksempel på.
 
Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen vælger også at se det fra den lyse side:
 
– At løbet er flyttet giver os mulighed for at træne endnu mere op til eventen, fx ved at løbe eller gå en rask tur ude i den friske luft. Vi skal selvfølgelig huske at holde afstand og følge de råd og påbud, der kommer fra Sundhedsstyrelsen, men så er det også bare med at komme ud og afsted.
 
Næstformand i Sundhedsudvalget Didde Lauritzen opfordrer også til at komme ud og bevæge sig:
 
– I denne tid er det dejligt at have noget at se frem til, og det er derfor fantastisk, at vi nu har hele sommeren til at gå – eller løbe – og se frem til Royal Run. Det er rigtig godt at komme ud og bevæge sig. Motion hjælper både på humøret og på trivslen generelt, måske især lige nu, hvor intet rigtigt er som det plejer.
 
Træn op på egen hånd
Lige nu er opfordringen, at man træner op til Royal Run på egen hånd. Flere lokale løbeklubber har ellers tilbudt særlig Royal Run-træning, ligesom der er dukket flere uformelle træningsfællesskaber op. Men grundet COVID-19 er træningsfællesskaberne sat i bero, og derfor kan man på Royal Runs hjemmeside finde inspiration til, hvordan man træner på egen hånd. Her kan man også se en oversigt over træningsfællesskaberne, der sikkert kommer i gang igen i god tid inden den 6. september.

Fakta:

  • Det er Royal Runs styregruppe, der i samråd med lokale arrangører, Kongehuset og mediepartneren TV 2, har besluttet at udsætte Royal Run til søndag d. 6. september.
  • Alle løbsdeltagere har fået direkte besked om at deres startnummer automatisk bliver overført til løbet den 6. september. Hvis man er forhindret i at deltage på den nye dato, er der to muligheder: Man kan gratis overdrage sit startnummer til en anden person frem til d. 18. juni eller man kan få refunderet sin tilmelding (dog ikke håndteringsgebyret på 15 kr.) frem til 30. april.
  • Har man spørgsmål til løbet, kan man finde svar på www.royalrun.dk

Kontaktinformation:

Royal Run projektleder Britt Muurholm Matthiesen, mobil 27 90 66 91
Borgmester Erik Lauritzen, mobil 27 90 02 06
Formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen, mobil 27 90 02 05
Næstformand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen, 27 90 39 99

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top