Sønderborg ser frem til royal løbefest

Royal Run afvikles i Sønderborg søndag den 12. september 2021, og lige nu er der cirka 18.000 tilmeldte deltagere til den royale løbefest i Sønderborg.

Der er tre ruter, og kronprins Frederik er med på den korteste rute, den såkaldte One Mile, der skydes i gang klokken 11 med start på Kong Christians X’s bro. Derefter følger 5 km og 10 km ruterne, der sættes i gang henholdsvis klokken 14 og 16 – også begge med start på broen.

Der forventes cirka lige så mange tilskuere, som der er deltagere i løbet. Det betyder, at byen forbereder sig på at modtage op mod 40.000 mennesker i byen på søndag, og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen ser frem til den royale løbefest.

– Det bliver en stor folkefest, og i Sønderborg Kommune glæder vi os over, at vi igen sætter Sønderborg-området på Danmarkskortet ved at være vært for et så stort event. Det er noget, vi kan og vil for at vise vores smukke område frem, men også for at give vores borgere en masse unikke oplevelser. Det har vi gjort ved Spejderlejren, Genforeningsmarkeringen, nu ved Royal Run og næste år til Tour de France. Samtidig glæder jeg mig over, at vi igen kan samle så mange mennesker på ét sted over så kort tid i efterdønningerne på corona pandemien, siger han.

Sønderborg Kommune håber også på en anden gevinst af Royal Run i Sønderborg, fortæller formanden for kommunens sundhedsudvalg, Helge Larsen.

– Når en så stor begivenhed som Royal Run sætter fokus på bevægelse, så er det selvfølgelig noget, vi støtter op om i Sønderborg Kommune. Også fordi det taler rigtig godt ind i kommunens ambitioner om at få endnu flere til at dyrke motion – uanset om det er løb, gåture eller noget helt andet. For det er rigtig godt at motionere – for det styrker både kroppen og sindet. Men det kan også give gode oplevelser, når motionen dyrkes i fællesskaber – og det behøver ikke hver gang at være i så stor skala som til Royal Run – men kan også være i mindre fællesskaber i idræts- og sportsklubberne, der har meget at byde på, siger han.

Fakta om Royal Run:
Royal Run finder sted i fem byer landet over, og i Sønderjylland er Sønderborg værtsby.
Til Royal Run kan alle være med – uanset alder og kondital. Man kan nemlig både vælge at gå eller løbe på distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km. På Familie-mile kan børn, unge, voksne og ældre følges ad, da kørestole, klapvogne og barnevogne er velkomne.
Det overordnede sigte er i stedet, at flest muligt deltager i idrætsfællesskabet i sit eget tempo og med sin egen individuelle målsætning.

Tilmeldingsfristen er fredag den 10.9 kl. 23.59, og kan ske her:

Foto: Jan Kejser

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune