Sønderborg Kommune vil styrke indsatsen for veteraner og deres pårørende

Byrådet i Sønderborg har længe været engageret i at hjælpe veteraner og har siden 2015 haft en veterankoordinator ansat, der vejleder og støtter veteranerne i deres tilbagevenden til det civile samfund og arbejdsmarkedet. Uanset hvor lang tid efter hjemsendelsen der opstår problemer. Den nye politik er en videreførelse af kommunens fokus og er udviklet med inspiration fra Varde Kommunes politik og veterankoordinatoren i Sønderborg Kommune.
 
Byrådet har godkendt den nye politik på sit seneste møde.

– Vi har udarbejdet denne politik med fokus på at koordinere og styrke samarbejdet på tværs af kommunens institutioner, der er involveret i veteranindsatsen. Vi ønsker at sikre, at veteraner og deres pårørende får den nødvendige støtte og anerkendelse, de har behov for, da det for den enkelte kan være svært at vende tilbage til det civile liv og arbejdsmarkedet, siger Jan Prokopek Jensen, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.  

Politikken beskriver en veteran- og pårørendeindsats, der hviler på fire fundamentale søjler: Koordination, samarbejde, støtte og anerkendelse. Den dækker veteraner og deres pårørende før, under og efter en udsendelse, uanset hvor lang tid der er gået siden deres tjeneste i en international mission.
 
I Sønderborg Kommune er der omkring 500 veteraner, der har gjort tjeneste i internationale missioner, og kommunen ønsker at anerkende dem for deres vigtige indsats. Samtidig ønsker man at give den nødvendige støtte til dem, der har brug for hjælp til at etablere sig i det civile liv efter deres udsendelse.

– Vi er stolte af vores veteraner og ønsker at give dem den anerkendelse, de fortjener for deres betydningsfulde indsats på vegne af Danmark. Med vores nye politik for veteraner og deres pårørende viser vi vores fortsatte engagement i at støtte dem, der har brug for det, i deres overgang til civilt liv og arbejdsmarkedet, siger Kristian Bonefeld, der er næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top