Sønderborg Kommune vil placere nyt kollegie i midtbyen

Sønderborg er godt på vej til at udvikle sig til en attraktiv studieby, og det er de seneste år lykkedes at tiltrække flere nye uddannelser til byen. Det betyder også flere studerende, der skal have et sted at bo.  
 
Derfor har Sønderborg Kommune et ønske om, at den tidligere DSB-grund ved ungdomskulturhuset Mejeriet skal udvikles til et attraktivt boligområde for studerende. Teknik-, Bolig- og Byudvalget har godkendt, at der nu skal udarbejdes en lokalplan for kollegieboliger på området.

– Vi har i Byrådet en vision om, at vi skal være flere borgere i Sønderborg Kommune. Flere borgere – også unge – giver styrke til vores arbejdsmarked og lokalsamfund. Med flere unge skal vi udvikle flere studieboliger, og grunden ved Mejeriet ligger centralt, tæt på midtbyens mange faciliteter, skoler og transport. Derfor er det oplagt at placere kollegieboliger her, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.  

Det er Sønderborg Kommune, der ejer grunden, der strækker sig fra Herman Bangs Gade/Mølby med de ældre garageanlæg til parkeringsområdet ved Rebslagergade. Grunden skal sælges, og køber skal derefter bygge og drive kollegiet. Forvaltningen vurderer, at der kan etableres mindst 200 studieboliger opført som etageboliger på grunden.  

– Det stigende antal studerende giver behov for cirka 350 ungdoms- og studieboliger. Der arbejdes lige nu på nogle midlertidige boligløsninger sammen med boligforeningerne og Studiebolig Syd. Men vi skal sikre, at der i fremtiden er flere attraktive studieboliger. Nu sætter vi arbejdet med lokalplanen i gang, og den får en prioritet 1 på lokalplanlisten, så forvaltningen kan begynde arbejdet hurtigst muligt, siger Kristian Beuschau, der er næstformand for Teknik-, By- og Boligudvalget.  

Der er i dag en lokalplan for området, men forvaltningen vurderer, at et studiebolig-projekt kræver ny lokalplan. Forvaltningen vurderer desuden, at projektet er i overensstemmelse med Kommuneplanforslaget 2023-2035, som er i høring lige nu.
 
Der planlægges et borgerinformationsmøde i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top