Sønderborg Kommune udlejer flere kvadratmeter til SDU på Alsion

SDU Sønderborg skal bruge mere plads til nye uddannelser, der åbner i efteråret 2022. Derfor har Sønderborg Kommune lavet en aftale med SDU om, at de nye studerende skal bo på niveau 2 i blok J på Alsion. De nye uddannelser i Sønderborg er psykologi, sundhed og velfærdsteknologi, både som bachelor- og kandidatuddannelser, samt welfare -statskundskab, der kan læses som kandidat.

Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune, er meget begejstret for udvidelsen af SDU Sønderborg.

– De nye uddannelser giver ekstra studerende og er med til at cementere, at SDU Sønderborg er et godt uddannelsessted. Arbejdet for at styrke uddannelsesmiljøet i Sønderborg vil fortsætte – både med fortsat at have et godt studiemiljø, men også for at få endnu flere uddannelser til området som bl.a. en software-uddannelse. Jeg er samtidig glad for, at Sønderborg Kommune købte blok J på Alsion af BMC Fonden for tre år siden, for ejerskabet gør, at vi kan imødekomme efterspørgslen efter mere plads til studerende, siger borgmesteren, der tilføjer, at han også glæder sig til, at maskinmesteruddannelsen åbner en afdeling i Sønderborg.

At SDU i Sønderborg vokser er ikke en tilfældighed. Det skyldes blandt andet Sønderborg Kommunes masterplan for tiltrækning af uddannelser, mener første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt.

– Jeg er rigtig glad for, at vores politiske arbejde for at tiltrække flere uddannelser til Sønderborg nu bærer frugt, for det var netop formålet med den masterplan om tiltrækning af nye uddannelser, vi lavede for 5 år siden. Jeg glæder mig især over, at vi med welfare – statskundskab, der er på engelsk, får en attraktiv uddannelse, som jeg tror er interessant for mange studerende i grænseregionen, siger han.

SDU har over 1.000 studerende i Sønderborg i et internationalt miljø med forskere og studerende fra mere end 50 lande. SDU Sønderborg er på Alsion naboer til bl.a. Erhvervsakademi SydVest, Videnspark Alsion med flere.

Nye lokaler
I dag bor en del firmaer og virksomheder til leje i de lokaler, der fremover skal huse SDU. Lejerne er netop blevet sagt op for at give plads til SDU’s nye uddannelser. Sønderborg Kommune arbejder på at finde plads til dem andre steder på Alsion. Blandt andet i nogle af de lokaler på første sal, hvor kommunens afdeling for Bæredygtighed, Natur og Landdistrikter sidder i dag, da afdelingen flytter ind på Rådhuset.

– Det bliver en kabale at få lokalefordelingen til at gå fornuftigt op, men vi forventer, at det bliver muligt for lejerne at flytte ind i andre lokaler på Alsion, siger Mie Rauff Nielsen, der er afdelingsleder i Service & Ejendomme, Sønderborg Kommune.

For at være i dialog med de involverede firmaer og virksomheder om nye lokaler på Alsion, er de inviteret til et møde fredag.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.