Sønderborg Kommune støtter talentudviklingen

For et år siden godkendte det daværende Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Medborgerskab en indsats for bæredygtig talentudvikling. Nu har Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab fulgt beslutningen op ved at dele midler ud til talentudvikling i det sønderjyske.
 
Det er Sønderjyllands Kunstskole, som får 71.078 kroner, og Det Sønderjyske Sangcenter, der får 69.200 kroner til projekter, der sætter fokus på talentudvikling.

– I Sønderborg Kommune har vi fokus på at skabe rammerne for et godt liv, hvor borgerne kan udleve sine ambitioner og drømme. Det gælder også for talentudviklingen inden for kultur og idræt, der skal foregå i bæredygtige og udviklende miljøer. Derfor glæder det mig, at vi kan støtte kunstskolen og sangcentret i deres indsats for at dygtiggøre unge talenter inden for kunst og sang, siger Christel Leiendecker, der er formand i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.
 
Kunstskolen, der holder til i Multikulturhuset på havnen, vil lave en indsats for kunstneriske, talentfulde unge, der er bosat i Sønderborg Kommune, men som ikke passer ind i de almindelige kurser. Det er unge, der kæmper med udfordringer som social angst, traumer eller autisme. Kunstskolen vil etablere et læringsmiljø, hvor kunstnerisk læring kombineres med socialt samvær i trygge rammer.
 
Det Sønderjyske Sangcenter, som holder til i Sønderborg Kommunes foreningshus på den tidligere kaserne, vil igangsætte fire indsatser: Et ’klaver-lab’, som skal give sangere i Sønderjysk Pigekor og Drengekor indsigt i klaverets opbygning og toner, et decentralt minispirekor for de 3-6-årige i kommunens yderområder, drengesang for overgangsstemmer samt hørelære for Sønderjysk Pigekor og Drengekor.

– Vores indsats for talentudvikling skal understøtte de eksisterende talentudviklingsmiljøer i foreninger og kulturinstitutioner. Kunstskolen og sangcentret har i mange år givet børn og unge mulighed for at dyrke deres interesser og talent på et højt niveau. Jeg er glad for, at vi kan styrke det arbejde via vores pulje. Men jeg håber også, at der vil være ansøgere fra idrætsverdenen, når vi uddeler den resterende pulje, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur-, Idræt og Medborgerskab.
 
I budgetaftalen 2022-2025 er der i alt afsat 250.000 kroner til at støtte realisering af talentsatsningen.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top