Sønderborg Kommune iværksætter nye coronatiltag for at mindske smitten

Sønderborg Kommune iværksætter nye coronatiltag for at mindske smitten

Sønderborg Kommune iværksætter nye coronatiltag for at mindske smitten

KommuneNyheder - Sønderborg Kommune iværksætter nye coronatiltag for at mindske smitten

Alle skoleelever i Sønderborg Kommune over 9 år bliver nu opfordret til at blive testet to gange om ugen, hvis de ikke har været smittet med Covid-19 eller er vaccineret.

Incidenstallet i Sønderborg Kommune er på 485, og det er især blandt skoleleverne, at der er mange nysmittede med Covid-19. Derfor iværksætter Sønderborg Kommune nu en række tiltag for at få smittetallet ned.
 
Det handler især om test af elever på skolerne i Sønderborg Kommune. Derfor bliver alle skolelever på folkeskoler, fri- og privatskoler nu opfordret til to ugentlige test af børn over 9 år, som ikke har været smittet inden for de seneste 12 måneder eller ikke er vaccineret.
 
Samtidig sender kommunen nu sit podeteam ud i alle de klasser, hvor en elev er blevet konstateret smittet med Covid-19. Det sker den dag, smitten er konstateret, og podningen vil ske på alle klassetrin uanset alder.
 
– Det er jo desværre blandt skoleeleverne, at vi kan se, at smitten spreder sig, og det er derfor, at vi sætter langt de fleste tiltag ind her. Vi følger myndighedernes anbefalinger om at holde børnene i deres stamklasser eller grupper så meget som muligt, så vi kan opretholde en så normal undervisning som muligt i skolerne. Derudover bliver der også nogle coronatiltag i vuggestue, børnehave og dagpleje, fortæller sundhedschef Michael Skriver Hansen. 

På skoler og SFO’er betyder det, at undervisning så vidt som muligt foregår i stamklasser og i faste grupper i SFO’erne. Det samme gælder for frikvarterne ved at lave klassevis opdeling. Endelig kommer der en opfordring til at aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser.
 
I børnehaver og vuggestuer skal børnene så vidt som muligt holde sig inden for egen stue eller gruppe.
 
For både skoler og dagtilbud skal aflevering og afhentning af børn foregå udendørs, hvis det er muligt.
 
Helt konkret var der torsdag den 28. november 2021 i alt 357 smittede med Covid-19 i Sønderborg Kommune, og det giver et incidenstal på 485. Høj lokal smitte defineres ved 400 på kommuneniveau.
 
De høje smittetal gør, at Sønderborg Kommune igen har anmodet Region Syddanmark om ekstra testkapacitet i Gråsten.

Kontaktinformation:

Michael Skriver Hansen
Sundhedschef
Tlf. 27907229

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen