Sønderborg Kommune er værtskommune for KL’s Klima & Miljø Topmøde 2023, hvor deltagerne drøfter, debatterer og vidensdeler aktuelle emner indenfor klima-, miljø- og teknikområdet. Deltagerne er kommunalpolitikere, folketingsordførere, ministre, kommunernes samarbejdspartnere, og kommunale direktører, chefer og medarbejdere på området.
KL’s Klima & Miljø Topmøde i Sønderborg finder sted den torsdag den 13. og fredag den 14. april under temaet: Sammen om grøn omstilling.
Rammerne er Alsion og Skansehallerne i Sønderborg, og borgmester Erik Lauritzen er meget tilfreds med, at Sønderborg huser topmødet.
– Jeg er rigtig glad for, at Sønderborg atter er vært for en stor klimakonference, der igen sætter området på landkortet, denne gang det kommunale Danmarkskort. Sidste år husede vi den internationale IEA-konference, som blandt andet kom til Sønderborg, fordi vi med ProjectZero har en høj klimaambition. Jeg er meget tilfreds med, at vi dermed – på to meget forskellige konferencer – kan vise Sønderborgs grønne omstilling frem. Samtidig glæder det mig, at vi med denne store konference placereret i Sønderborg får slået fast, at vi også er en konference by, siger han.
Klimaomstillingen kræver en gennemgribende ændring af vores samfund, og det vil påvirke udseendet af vores landskaber, byer og lokalsamfund samt vores livsstil. Derfor er temaet for årets Klima & Miljø Topmøde, at vi kun klarer klimakrisen i fællesskab. Klimaomstillingen skal drives af samarbejde med virksomheder, forsyninger, borgere, foreninger med flere, og her er Sønderborg-området et ret godt eksempel, mener Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget i Sønderborg Kommune.
– Vi har en ambitiøs målsætning gennem Project Zero, der gennem en omstilling af energisystemet skal reducere vores aftryk i klimaregnskabet til et rundt nul i 2029. Med vores omfattende erfaring inden for energieffektivisering er Sønderborg-området et levende demonstratorium på store energibesparelser og energieffektivisering. Vi har samtidig mange, dygtige virksomheder i Sønderborg-området, der er stærke på teknologi, smarte energisystemer og andre løsninger til at minimere udledningen af CO2. Derfor er Sønderborg-området en god inspirationskilde til den grønne omstilling, siger hun.
De to dages program består af debatter, taler og drøftelser om grøn omstilling, kommunernes klimahandleplaner, vedvarende energi, drikkevandsbeskyttelse og klimatilpasning. Sønderborg Kommune har arrangeret 20 udflugter, hvor deltagerne bl.a. kan opleve klimatilpasningsprojekter i Sønderborg, biogasanlægget i Glansager, ProjectZero og Center for Verdensmål.
Se programmet her:
KL’s Klima & Miljø Topmøde 2023