Sønderborg Kommune glæder sig over stormflodshjælp til kommunerne

Stormfloden i oktober 2023 nåede for første gang siden 1904 to meter over normalen i Sønderborg Kommune, hvilket førte til markante oversvømmelser mange steder. Det har betydet omfattende ødelæggelser og skader.
 
Derfor er der i Sønderborg Kommune tilfredshed med, at der i regeringens finanslovsaftale er afsat en pulje til stormflodsramte kommuner på 125 mio. kr. samt en låneramme på 375 mio. kr. Det mener borgmester Erik Lauritzen.

– Jeg glæder mig over, at regeringen har lyttet til os og er klar til at hjælpe os med oprydningen efter stormfloden i oktober, der har givet Sønderborg Kommune mange skader. For vi står i en helt unik situation, og stormflodshjælpen gør, at vi nu kan komme videre med oprydningsarbejdet og prioritere genopbygningen af skaderne, siger han. 

Sønderborg Kommune har indtil videre opgjort stormflodsskaderne i kommunen til foreløbig 80 millioner kroner. Der er blandt andet sket skader på asfalt- og grusveje, vandrestier, cykelstier, rekreative områder, broer, havne, badebroer og kommunale bygninger. Dæmningen til Kegnæs udgør den største anslåede udgift på 50 millioner kroner.
 
– Vi er helt klar over, at hjælpen fra regeringen ikke kan dække det hele, for der er en del kommuner, der har været ramt, og så må vi se, hvor vidt hjælpen rækker. Lokalt vil jeg tage det op på det kommende gruppeformandsmøde, så vi i Byrådet kan aftale, hvordan vi løser de økonomiske udfordringer med stormflodsskaderne, siger han. 

Sønderborg Kommune har selvstændigt bedt om stormflodshjælp ved finansministeren og miljøministeren, og sammen med borgmestrene i Aabenraa og Haderslev har de tre kommuner også samlet rettet henvendelse til finansministeren og erhvervsministeren om kommunernes ekstraordinære, økonomiske udfordringer efter stormfloden.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top