Sønderborg Kommune genåbner plejecentrene trinvist og kontrolleret

Social- og Seniorudvalget godkendte den 4. juni 2020, at Sønderborg Kommune igen kunne åbne daghjemmene for borgere, som bor i eget hjem. Hidtil har genåbningen af daghjem været tilgodeset borgere med svær demenssygdom, mens de almindelige daghjem er åbnet fra den 1. juli 2020.
Borgere, der har en daghjemsplads, er tilbudt at genoptage deres daghjemstilbud med én daghjemsdag pr. uge i tidsrummet kl. 9.30-13.30. Med det reducerede omfang er der skabt plads til, at alle visiterede borgere kan få tilbuddet. Samtidig er det muligt at overholde krav om afstand, fysisk indretning, rengøring og øvrige forhold.

– Det glæder mig utroligt meget, at vi nu kan give alle visiterede borgere tilbuddet om at komme i daghjem igen. Jeg synes, der er fundet en god løsning, så alle kan få glæde af aktiviteterne samtidig med, at det sker under kontrollerede forhold. Samtidig åbner vi nu sammen med resten af Danmark for besøg, og jeg er overbevist om, at mange beboere ser frem til at være sammen med deres kære igen, siger  formand for Social- og Seniorudvalget Preben Storm.

Fra 2. juli 2020 er plejecentrene genåbnet frit for besøgende.
Regeringen og sundhedsmyndighederne har ophævet det tidligere besøgspåbud. Plejecentrene kan derfor stille og roligt bevæge sig mod en normal hverdag igen.

– Vi er meget glade for at kunne meddele vores beboere og deres pårørende, at det nu igen er muligt for dem frit at kunne besøge og ikke mindst modtage besøg. Den dag har vi alle ventet på. Samtidig er vi meget bevidste om, at vores beboere er i en særlig risikogruppe. Sundhedsmyndighederne har fortsat retningslinjer, vi skal arbejde efter, således at vi kan passe på vores beboere og medarbejdere siger plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen.
 
Plejecentrene har mulighed for at skabe rammer, så borgere i daghjem, der kommer fra eget hjem, ikke er sammen med beboerne på plejecentrene.
Alle skal overholde de gældende retningslinjer for at kunne varetage borgernes ve og vel sundhedsmæssigt forsvarligt ift. bl.a. afstandskrav og rengøring. Plejecentrene overholder fortsat forsigtighedsprincippet ift. COVID-19. 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen