Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18...

120 børn og unge bruger sommerferien på populær robotcamp i Odense

Børnene er med til at gøre Odense til verdens bedste robotby

Mandag var Børn- og Ungerådmand i Odense, Susanne Crawley Larsen, med til at skyde robotugen i gang på SDU.

– I Verdens Bedste Robotby er Teknologiskolens sommercamp uundgåelig. Det er skønt at se, at underviserne, de frivillige og børnene nyder at nørde teknologi i en hel uge – sammen, fortæller Susanne Crawley Larsen, rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune.

Odense Kommune har et mål om at introducere byens børn for it-, drone- og robotteknologi for at ruste dem til fremtidens arbejds- og fritidsliv, hvor teknologi fylder mere og mere. Teknologiskolens sommercamp spiller derfor ind i kommunens strategi “Verdens bedste robotby i børnehøjde” og indsatsen “Børnene I Robotbyen”, og derfor støtter Odense Kommune igen i år sommercampen. 

– I Odense tør vi at satse på det særlige ved os selv – robotterne og teknologien. Vores børn er med til at gøre Odense til verdens bedste robotby, og gennem forskellige indsatser, som fx Teknologiskolens Robot Summer Camp, bliver de flyvende på den teknologiske arena, siger Susanne Crawley Larsen.

Flere piger er med i år

De yngste deltagere er seks år og de ældste 16, og fælles for dem er, at de har valgt at bruge en uge af deres sommerferie på robotcamp i Odense. De yngste har brugt ugen på sjove projekter med fysik, kemi, matematik og teknik. Projekterne er blevet leget ind i en god kontekst, hvor børnene bl.a. får styr på, hvordan et batteri er opbygget, hvordan sensorer og fysikken virker. 

De ældre børn har i løbet af ugen set nærmere på de robotter og teknologier, der omgiver os alle i hverdagen – og som vi ikke tænker over. De har udforsket teknologiens verden, skilt ting ad og fundet ud af, hvordan man bygger en robot og selv kan lave teknologi, der kan hjælpe dyr og mennesker. 

Som noget nyt i år har Teknologiskolen valgt at oprette et pigehold for at få endnu flere piger med på sommercampen. 

– Vi har altid mange drenge med på vores sommercamp, men det har haltet lidt med at få pigerne til at tilmelde sig. Vi kan se, at det er andre udfordringer og områder, der tiltrækker pigerne, selvom de også er interesseret i teknologien, siger formand for Teknologiskolen, Jacob Nielsen.

– Så vi er virkelig begejstrede for, at vi med oprettelsen af det nye pigehold er lykkedes med at få flere piger med på sommercampen. Sidste år var 8% af deltagerne piger over 10 år, og i år er det tal steget til 34%, fortæller Jacob Nielsen.

Udover Odense Kommune og Børnene I Robotbyen arrangeres sommercampen i samarbejde med Syddansk Universitet og Villum Fonden, og den er sponsoreret af Facebook, Ordbogen.com, Mobile Industrial Robots, Universal Robots og RS Components.

Læs mere om Verdens bedste robotby – Strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen