Sønderborg Kommune forlænger ekstra Covid-19 rengøring

Sønderborg Kommune vil forlænge den daglige ekstra rengøring på skoler, daginstitutioner, dagpleje, biblioteker og haller i Sønderborg Kommune med to måneder. Der er tale om rengøring af overflader på borde og stole, dørhåndtag, håndvaske, toiletter og lignende, og tiltaget skal mindske spredningen af Covid-19 smitte.
 
Økonomiudvalget har tilkendegivet opbakning til den ekstra rengøring, og udvalget tager endelig stilling til den ekstra rengøringsindsats på sit møde den 16. december 2020.
 
– Med det stigende Covid-19 smittetryk i Danmark og også i Sønderborg Kommune skal vi gøre alt, hvad vi kan for at mindske smittespredningen. For at minimere spredningen af Covid-19 smitte påtager Økonomiudvalget sig ansvaret ved at forlænge den ekstra rengøringsindsats af kontaktflader de steder, hvor der kommer mange mennesker i de kommunale institutioner. Det er rettidig omhu allerede nu at tage den beslutning, for vi forventer alle, at smittetrykket også vil være højt i de kommende vintermåneder, siger borgmester Erik Lauritzen. 

Den ekstra rengøringsindsats af kontaktfladerne begyndte den 1. december 2020, og kommunaldirektør, Tim Hansen, leder af Krisestaben, er meget glad for, at indsatsen bliver forlænget.
 
– Rengøringsindsatsen er en meget vigtig opgave, for Sønderborg Kommune forsøger at holde vores skoler, daginstitutioner, dagplejen og fritidstilbud fri for smitte, så vi i mindst muligt omfang er nødt til at sende klasser hjem eller lukker institutioner ned i perioder. Det er en stor del af vores kerneopgave, og vi vil gerne gøre det så trygt som muligt at benytte vores skoler, institutioner og fritidstilbud, siger han. 

Den ekstra rengøring af kontaktfladerne på skoler, daginstitutioner, dagpleje, biblioteker og haller løber op i cirka 1,1 mio. kr. per måned.
 
Hjemmearbejde fortsætter
Krisestaben i Sønderborg Kommune har samtidig besluttet at fastholde det nuværende niveau for hjemmearbejde, der gælder for administrative medarbejdere. Beslutningen kommer efter statsministerens forlængelse af anbefalingen om hjemmearbejde til den 28. februar 2021.
 
Krisestaben følger dog situationen tæt og justerer løbende, hvis det bliver nødvendigt. Formålet er hele tiden at hindre smittespredning af Covid-19 samtidig med, at kommunen kan løse sine opgaver i daginstitutioner, skoler, ældrepleje med mere, så de bliver mindst muligt påvirket af situationen.
 
Fakta:
Oversigt over antallet af kommunale institutioner, der skal have ekstra rengøring:
 
16 folkeskoler
45 daginstitutioner
7 biblioteker (plus to afhentningssteder)
9 kommunale haller
 
Dertil kommer ekstra rengøring i dagplejen og selvejende haller.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen