Sønderborg Kommune er igen med i March mod Ensomhed

I både 2021 og 2022 deltog op der ca. 200 borgere i marchen. I år er Sønderborg Kommune igen værtskommune for March mod Ensomhed.
Sundhedsudvalget inviterer alle borgere, der har lyst, til i fællesskab at gå nogle kilometer i kamp mod ensomheden.

– Sundhedsudvalget ser marchen som en mulighed for i fællesskab at skabe opmærksomhed på ensomhedsproblematikken i Sønderborg Kommune. Det er et indsatsområde i kommunens frivillighedspolitik, og marchen viser netop vigtigheden af fællesskab, sammenhængskraft og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed. Der kan være forskellige årsager til, at nogle ikke har så mange kontakter og ikke deltager i foreningernes tilbud, så vi bruger også marchen til undervejs at oplyse om forskellige muligheder for at deltage i et fællesskab, siger Didde Lauritzen, formand for Sundhedsudvalget.

Initiativtager til eventet, Patrick Cakirli, udfører March mod Ensomhed hvert år fra uge 32 til og med uge 41, hvor han vandrer 2.000 kilometer fra Nexø på Bornholm til Esbjerg. Hensigten med marchen er at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring.

Konceptet for marchen tager afsæt i en forståelse af, at ensomhed blandt andet kan bekæmpes ved hjælp af ”fællesskaber”. Således marcherer initiativtageren kun, hvis der er nogen at gå sammen med – ellers går marchen i stå.

Program:
Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus med start kl. 12 i Fynshav.
Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen mod Aabenraa. Her starter marchen kl. 07.30 ved Sønderborg Rådhus.
Se flere detaljer om programmet her: Sammen mod ensomhed – sonderborg.dk

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top