Sønderborg Kommune bliver omfattet af skærpede Covid-19 restriktioner

Lige nu har Sønderborg Kommune et ret højt smittetal med en incidens på 142 smittede pr. 100.000 borgere. Det samme gør sig gældende i en lang række andre kommuner, hvor der også er en negativ Covid-19 udvikling. Derfor har regeringen besluttet, at alle kommuner, herunder Sønderborg Kommune, bliver omfattet af de skærpede Covid-19 tiltag. De træder i kraft onsdag den 16. december kl. 16 og gælder til og med søndag den 3. januar 2021.
 
Det betyder blandt andet for Sønderborg Kommune, at alle elever i folkeskolernes ældste klasser sendes hjem (fra 5. til 10. klasse), lige som indendørssteder, hvor der udøves bl.a. kultur- og idrætsaktiviteter, skal holde lukket (biblioteker, haller og lignende). Restauranter og caféer skal også holde lukket, men må dog servere takeaway, og studerende skal som udgangspunkt have fjern- og digital undervisning.
 
– På nuværende tidspunkt ser det ud til, at smitten ikke har bredt sig væsentligt til de ældre og udsatte borgere, og vi er meget opsatte på, at det heller ikke kommer til at ske. Men vi kan desværre se, at smitten generelt har været stigende i kommunen – blandt andet i vores daginstitutioner og skoler. Derfor bliver Sønderborg Kommune nu også omfattet af de udvidede restriktioner, og her følger vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, siger borgmester Erik Lauritzen. 

– Det er selvfølgelig ikke en god situation at stå i, og vi har som kommune en lang række opgaver, vi fortsat skal løse. Blandt at sikre nødundervisning til alle de børn, der nu sendes fysisk hjem fra skole. Samtidig ved vi, at de skærpede restriktioner får stor betydning for mange i forhold til børnepasning og arbejde. Men jeg håber, at vi kan stå sammen, og at vi kan få smittetallene bragt længere ned, så vi kan få en god jul, siger borgmesteren. 

Se mere om de skærpede tiltag på hjemmesiden her: https://coronasmitte.dk/
 
Invitation til pressemøde
Sønderborg Kommune inviterer pressen til et pressemøde om den aktuelle Covid-19 situation. Pressemødet finder sted onsdag den 16. december kl. 13.30 i Byrådssalen på Rådhuset i Sønderborg.
 
På mødet vil sundhedschef Michael Skriver Hansen give en aktuel Covid-19 status, og borgmester Erik Lauritzen vil orientere om de nye restriktioners betydning for borgerne i Sønderborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen