Sønderborg Kommune bakker op om Sønderborghus som regionalt spillested

I 24 år har Sønderborghus båret titlen som regionalt spillested. Det betyder, at spillestedet forpligtiger sig til at ikke blot sætte etablerede navne på plakaten men også satse på nye talenter og smallere genrer som verdensmusik, elektronisk musik og jazz.
 
Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, der hvert fjerde år udpeger de regionale spillesteder. Udpegningen af regionale spillesteder skal sikre udviklingen af det rytmiske musikliv lokalt, regionalt og nationalt. I 2024 skal der udpeges regionale spillesteder for perioden 2025-2028. Sønderborghus har ansøgt om en genudpegning som regionalt spillested, og Sønderborg Kommune bakker op ansøgningen.
 
– Vi har et utroligt rigt og sprudlende kulturliv i Sønderborg Kommune. Sønderborghus har gennem mange år markeret sig som regionalt spillested. Et dynamisk knudepunkt for musik, som inkluderer mange forskellige genrer og talenter. Derfor bakker udvalget selvfølgelig op om Sønderborghus’ ansøgning, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab. 

Der udpeges regionale spillesteder i hele Danmark, og spillestederne finansieres af kommunen og staten. Derfor har Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab også givet tilsagn om et årligt tilskud til driften på 2,3 millioner kroner i årene 2024-2028. I alt støtter Sønderborg Kommune Sønderborghus samt ungdomskulturhuset Mejeriet med 4,5 millioner kroner i året.
 
– Vi ønsker i Sønderborg Kommune et bredt kulturliv, der er med til at skabe det gode liv for alle i kommunen. Sønderborghus er med til at give det kulturelle billede i Sønderborg mange forskellige farver i form af koncerter i de tre sale på Sønderborghus og Mejeriet, og udvalget støtter den fortsatte udvikling af Sønderborghus som kulturcenter, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab. 

Der er ansøgningsfrist den 25. marts 2024. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik forventes at udpege de regionale spillesteder og fastsætte de kommende driftstilskud i maj 2024.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top