Sønderborg får guld for sin indsats for mænds sundhed

Sønderborg får guld for sin indsats for mænds sundhed

Sønderborg får guld for sin indsats for mænds sundhed

KommuneNyheder - Sønderborg får guld for sin indsats for mænds sundhed

Forum for Mænds Sundhed har kortlagt de danske kommuners indsats for mænds sundhed. Resultatet er, at ni kommuner gør det rigtig godt og får guld – og Sønderborg er én af dem. For tredje gang.

Forum for Mænds Sundhed konstaterer, at et stigende antal kommuner tilbyder permanente indsatser for mænd. Formålet med at kortægge indsatserne er at inspirere og motivere de kommuner, der halter bagefter.
– Da vi for efterhånden nogle år siden gik i luften med Sund Mand-tilbuddet, oplevede vi en kæmpestor interesse og fine resultater, og mange kommuner kontaktede os for at høre, hvad vi gjorde, og blive inspireret. Det er fantastisk at se mændene finde sammen i gode netværk, der fortsætter ud over de perioder, hvor Sundhedscentret faciliterer holdene. Dermed er deltagerne også med til at støtte hinanden i at fastholde de sunde vaner, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.
Sundhedstilbuddene til mænd i Sønderborg Kommune er bl.a. ”Mænds Mødesteder” i Nordborg og Sønderborg, indsatsen ”Er du klar, mand?” med bootkamp og 15 mødegange, undervisning i vaneændring sammen med naturvejledere, samarbejde med foreninger om at afprøve forskellige aktiviteter, som får mænd til at fastholde en god livsstil, og mange andre fysiske aktiviteter.
I pressemeddelelsen fra Forum for Mænds Sundhed hedder det, at de fem kommuner, der denne gang genvinder guld, skal have særlig ros for deres flotte indsats for mænds sundhed. For at opnå guld-titlen skal en kommune have flere permanente indsatser, et permanent link til www.tjekdigselvmand.dk og forskellige aktiviteter og events, der er målrettet mænds sundhed.

FAKTA

  • Ni kommuner har fået guld for deres indsats: Sønderborg, Rebild, Silkeborg, Viborg, Aalborg, Lyngby-Taarbæk, Guldborgsund, Haderslev og Roskilde. De fire sidstnævnte får guld-titlen for første gang
  • 34 kommuner har ingen oplyste indsatser målrettet mænd
  • 65 pct. af kommuner har én eller flere målrettede sundhedsindsatser for mænd
  • 24 pct. har flere permanente sundhedsindsatser målrettet mænd og er tæt på at blive guldkommuner.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/a66cf633-0a87-e892-b9ff-d83ed67ccbec.jpg
Deltagere fra flere hold ”Er du klar, mand?” troppede op forleden i Sønderskoven, da der flere forskellige steder i Sønderborg Kommune var side-runs til Royal Run.
 

Kontaktinformation:
Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed, tlf. 26 21 28 51, mail: svendaage@madsen.mail.dk
Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, tlf. 27 90 02 06, mail: hla@sonderborg.dk
Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune, tlf. 27 90 72 29, mail: mshd@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen