Sønderborg er medarrangør af internationalt cykeltopmøde

Sønderborg Kommune er sammen med Københavns Kommune og de øvrige start- og målbyer under Tour de France i Danmark arrangør af Cykeltopmøde 2022 den 30. juni i København. Verden over er der udfordringer med klima, og her kan cyklen være en del af løsningen. Derfor sætter topmødet fokus på at skabe bedre rammer for cyklismen.
 
Fra Sønderborg Kommune deltager blandt andet borgmester Erik Lauritzen.

– Sønderborg er en grøn målby. Det er vi fordi, Sønderborg-området er langt i planerne om at blive CO2-neutralt i 2029. Derfor gør vi vores for at få så mange som muligt til at benytte cyklen. Vi skal have gjort cyklen til det foretrukne transportmiddel – om det er til korte eller længere ture. I Sønderborg har vi de senere år anlagt mange nye cykelstier, som skal gøre det mere attraktivt og sikkert at tage cyklen. Nu skal vi have fokus på, hvordan vi får flere til at bruge cykelstierne. Det sætter Sønderborg Kommune sammen med de andre kommuner fokus på under Cykeltopmødet, siger borgmester Erik Lauritzen.  

Cykeltopmødet foregår i et dansk spor og et international spor. I det danske spor præsenteres resultaterne af fem analyser. I Sønderborgs analyse er der fokus på cykling i landdistrikterne og erhvervssamarbejde.
 
Også Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget, der har ansvaret for kommunens Handleplan for Grøn Transport, deltager i cykeltopmødet.  

– I Sønderborg Kommune arbejder vi målrettet for at udbrede cyklisme og kører årligt flere cykelkampagner. Senest har vi deltaget i Vi Cykler Til Arbejde. Det sparede miljøet for 45.100 kilo CO2. Men vi skal gøre mere for at nedbryde de barrierer, som afholder borgerne fra at tage cyklen. En mulighed kan være, at virksomheder sætter cykler eller elcykler til rådighed for medarbejderne. Men det kan ikke lade sig gøre på grund af skatteregler. Det er en af de ting, vi skal diskutere på Cykeltopmøde 2022, siger Asger Romme Andersen.  

Topmødet vil munde ud i en deklaration med konkrete anbefalinger til, hvordan cyklismen kan styrkes og udvikles i Danmark over de kommende år.

Fakta om Cykeltopmøde 2022
Der vil på mødet være ide- og erfaringsudveksling, herunder præsentation af ny viden fra analyser af hverdagscykling, som bl.a. kigger på: Fremme af cykling i landdistrikter, unges cykelvaner og rekreativ cykling og cykelturisme.
Blandt deltagerne på Cykeltopmøde 2022 er EU-kommissionens vicepræsident Frans Timmermans, løbsdirektør for Tour de France Christian Prudhomme, transportminister Trine Bramsen samt borgmestre og regionsrådsformænd fra hele landet. 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen