Slagteriarbejdere fra Ringsted besøgte Blans

Hvad kan Sønderjylland og slagteriet i Blans tilbyde slagteriarbejdere fra Ringsted? Det fik ca. 50 slagteriarbejde svar på, da de den 25. juni var på tur fra Ringsted til Blans og omegn for at blive klogere på mulighederne ved en flytning.
 
Baggrunden er Danish Crowns lukning af slagteriet i Ringsted, som betyder, at nogle af de opsagte medarbejdere har mulighed for at få job på slagteriet i Blans, hvor der skal oprettes 100 nye stillinger.
 
Programmet for de 50 personer bød præsentation og rundvisning på slagteriet i Blans. Derudover var der en præsentation ved kommunernes Tilflytterservice med information om blandt andet boligmuligheder og partnerjob-ordningen. Eftermiddagen blev brugt på en rundtur i området, inden bussen kørte retur til Ringsted.

– Vi er klar over, at det for mange kan være en udfordring at tage springet til en ny landsdel, så derfor har vi sammen med Danish Crown planlagt busturen for at give de potentielle tilflyttere så meget information og viden, vi kan, så de kan tage en beslutning. Jobbet er selvfølgelig en forudsætning, men det væsentligste derefter er at finde et sted at bo, og her er vi i tæt dialog med boligforeningerne i Sønderborg og Aabenraa kommuner. Dertil kommer alle de andre overvejelser ved en omplacering om arbejde til partneren, familien og meget andet, som vi også kan hjælpe med, så tilflytterne kan få en god start i det sønderjyske, siger Peter Norman, der er direktør for Kultur og Erhverv i Sønderborg Kommune.

Hos Danish Crown betyder det meget at kunne vise slagteriet frem for de medarbejdere fra Ringsted, som kunne have interesse i at skifte arbejdssted til Sønderjylland. Fabrikschef i Blans Søren Bislev Jensen peger på, at busturen var et af virkemidlerne.

– Det betyder meget for os, at vi kan få lov til at vise slagteriet frem for vores kolleger fra Ringsted. Det var en rigtig god dag, hvor vi fik lejlighed til at tale med flere af kollegerne, og de fik mulighed for at spørge lidt til vores arbejdsplads i Blans. Vi håber, at vi fik givet et godt indtryk af fabrikken og de muligheder, der er for at flytte til Sønderjylland, siger Søren Bislev Jensen fra Danish Crown.  

Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune arbejder sammen for at finde boliger og har forskellige bosætningsindsatser for at hjælpe omplacerede slagteriarbejdere fra Ringsted til Sønderjylland.
 
Det vides endnu ikke, hvor mange slagteriarbejdere, der ønsker at flytte til Blans. Men da der skal oprettes 100 nye stillinger på slagteriet i Blans, har Sønderborg Kommune også stort fokus på at hjælpe slagteriet med at finde folk til ledige stillinger på slagteriet.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top