Privat virksomhed skal gøre rent for Sønderborg Kommune i Jylland

Konkurrenceudsættelse af rengøringsopgaven på Jyllandssiden har resulteret i, at Kongsvang Cleaning & Facility fra den 1. december 2020 skal klare rengøringen på kommunale enheder på Jyllandssiden. Kongsvang Cleaning & Facility er valgt blandt fem eksterne tilbud samt et kontrolbud fra kommunens egen rengøringsenhed.
 
– Vi får en kontrakt, hvor vores krav til rengøringsniveauet i børnehaver, skoler m.m. fastholdes og dermed sikres den samme kvalitet, som vi har i dag. Det er et meget væsentligt parameter for os, og det er ikke blevet mindre væsentligt i forbindelse med Covid-19 situationen, at vi har en høj hygiejne, som der ikke må slækkes på, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, der tilføjer, at Sønderborg Kommune selv står for kontrollen af rengøringen. 

Årsagen til udbuddet af rengøringen er, at alle politiske partier i Sønderborg Byråd som en del af budgetaftalen 2020 besluttede, at den kommunale rengøring på Jyllandssiden skulle konkurrenceudsættes som et pilotprojekt.
 
– Det var et kompromis i forbindelse med budgetaftalen for 2020 at forsøge os med en konkurrenceudsættelse af rengøringen. Og en vigtig faktor i den forbindelse er, at kommunen opnår en effektivisering på to mio. kr. årligt, og det mål når vi, siger Erik Lauritzen. 

Udbuddet indeholder derudover også en kontrakt på en beskæftigelsesindsats, som vinderen skal gennemføre sideløbende med rengøringsydelsen. Det glæder borgmesteren.
 
– Det har været meget vigtigt for os, at vinderen bliver forpligtet på at løfte et socialt ansvar og helt konkret i beskæftigelsesprojektet sikre, at borgere, der er i målgruppen, kommer i virksomhedspraktik hos rengøringsfirmaet. Samtidig forventer vi, at firmaet kombinerer virksomhedspraktikken med tiltag, der afklarer og udvikler borgerens kompetencer, så de får eller kommer tættere på job, siger Erik Lauritzen. 

Rengøringsopgaven på Alssiden har også været konkurrenceudsat som et genudbud, men her drejer det sig kun om de lokationer, som allerede i dag varetages af eksterne rengøringsfirmaer. Det udbud blev vundet af leverandøren Forenede Service, der lige som Kongsvang Cleaning & Facility også skal indgå en kontrakt om et beskæftigelsesprojekt.
 
Kontrakterne forventes underskrevet i uge 45.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top