National undersøgelse: Fredericia, hvor aktiv er du? | Nyheder

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med kommunerne – herunder Fredericia Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

”En ting er mavefornemmelse, men undersøgelsen kommer til at give os konkret viden om, hvor vi skal sætte ind i kommunen for, at flere har lyst til at hoppe i kondiskoene. Det er et område, som vi de seneste år har arbejdet meget på at styrke blandt andet ved at investere massivt i vores idrætsanlæg- og faciliteter, og som vi kommer til at kigge endnu mere på de næste mange år. Jeg håber derfor, at mange vil svare på undersøgelsen, som gerne skulle hjælpe os med at prioritere vores indsats”, Susanne Bjerregaard Mørck, formand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Formand for Sundhedsudvalget Susanne Eilersen bakker op:

”I Sundhedsudvalget er vi meget optagede af, hvordan vi skaber de bedste rammer for et sundt og aktivt liv, som har stor betydning for borgernes livskvalitet. Jeg ser derfor frem til at læse undersøgelsens resultater, som vi også vil arbejde videre med i udarbejdelsen af den nye sundhedspolitik ”.

Den største nationale måling af bevægelsesvaner

Ca. hver tiende voksen over 15 år i Fredericia Kommune har modtaget et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis du svarer.

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

Danmark i Bevægelse

  • Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.
  • Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.
  • Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

www.danmarkibevægelse.dk

Yderligere information om Danmark i Bevægelse

Bjarne Ibsen, professor, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Tlf. 2728 9904. Mail: bibsen@health.sdu.dk.

Jens Høyer-Kruse, adjunkt, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Tlf. 2135 6136. Mail: jhkruse@health.sdu.dk

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top