Placering af 200 nye studieboliger i Sønderborg er på plads

Antallet af studerende i Sønderborg er steget. Ikke mindst fordi Syddansk Universitet (SDU) har optaget flere studerende, der blandt andet skyldes stor søgning til den nye uddannelse i Software Engineering.
 
Sønderborg Kommune arbejder derfor sammen med lokale partnere om at etablere det nødvendige antal studieboliger i de kommende år i Sønderborg. Arbejdet med at etablere de første 200 på den tidligere DSB-grund ved Mejeriet er i proces.
 
Nu har Sønderborg Kommune så valgt, at yderligere 200 permanente studieboliger skal ligge på Skovvej i Sønderborg, som er det næste store område, der skal udvikles til både studie- og andre boligtyper i Sønderborg.
 
Det glæder borgmester Erik Lauritzen.
 
– Vi udvikler i disse år Sønderborg til en stadig mere attraktiv studieby, og Sønderborg kommune har i samarbejde med andre partnere haft succes med at tiltrække flere uddannelser til kommunen. Det gør, at antallet af studerende i Sønderborg er steget betragteligt, hvilket skaber efterspørgsel på flere studieegnede boliger. Det er et positivt problem, som vi selvfølgelig skal have løst. Jeg er glad for, at vi nu gør plads til 200 studieboliger på Skovvej, siger han.

Der er også stor tilfredshed hos formanden for Teknik-, By- og Boligudvalget, Kirsten Bachmann.
 
– Der er stor efterspørgsel på boliger på eftertragtede adresser i Sønderborg midtby, og det kan vi være med til at opfylde på Skovvej. Og de 200 studieboliger vil ikke kun hjælpe kommende studerende med at finde et sted at bo i Sønderborg. Det vil også være med til at opfylde kommunens vision om byggeriet af 2.500 nye boliger i Sønderborg Kommune, så indbyggertallet kan vokse til 77.000, siger hun. 

Snart til salg
Hele matriklen på Skovvej 2 og 4 i Sønderborg, der er på knap 36.000 kvadratmeter, er i dag adresse for kommunens største materialegård. Hele det område sælger og udvikler Sønderborg Kommune fra begyndelsen af det nye år.
Her bliver arealet tomt, når de sidste medarbejdere og materiel er flyttet til Drift og Beredskab Sønderborg på Ingolf Nielsens Vej.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top