Parkeringsforholdene på Sønderborg Havn forbedres

Havnen i Sønderborg tiltrækker mange forskellige typer af gæster, og derfor er der brug for p-pladser med forskellige tidsrestriktioner. Teknik-, By- og Boligudvalget har derfor godkendt en række ændringer i parkeringsforholdene på tre p-pladser langs Sønderborg Havn.
 
Det betyder, at pladsen mellem Havnekontoret og Kong Christian X’s Bro indrettes med op til 30 markerede båse. Der indføres 4-timers parkering på pladsen på hverdage kl. 8-19 samt lørdage kl. 8-14.

– Pladsen har tidligere været brugt til skøjtebanen og bruges i dag til parkering uden opmærkede båse. Pladsen ligger i en parkeringszone, hvor parkering kun må ske i båse. Derfor får vi nu opmærket båsene og indfører 4-timers parkering, så man har mulighed for at stille bilen tæt på havnen, når man for eksempel skal ud at spise eller besøge museet på Sønderborg Slot. Så det er med stor glæde, at vi nu sikrer ordnede forhold, som både kommer beboere og restauranter i området til gode, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

På parkeringspladsen overfor Multikulturhuset og på Havbo Plads ændres 2-timers parkeringen til halv-times parkering på hverdage kl. 8-19 samt lørdage kl. 8-14.

– Der er brug for at frigøre parkeringspladser til dem, der skal et hurtigt besøg på for eksempel biblioteket. Derfor indfører vi halv-times parkering ved Multikulturhuset suppleret med pladserne ved Havbo Plads, som ligger i kort gåafstand derfra. De nye parkeringsforhold skal gøre det nemt for bilister at finde et sted at parkere uanset, om man har brug for kort eller lidt længere parkering, siger Kristian Beuschau, der er næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget.

Hvis man har brug for længere tids parkering, henvises der til p-huset ved Alsik Hotel samt pladsen mellem Havnekontoret og Nørrebro.
 
Teknik-, By- og Boligudvalget har tidligere på året godkendt, at der indrettes p-pladser på Havbo Plads, og politiet har godkendt de nye p-pladser samt tidsrestriktioner.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top