Over 600 børn og unge deltager i badmintonfest

150 elitespillere indtager fra onsdag den 7. februar Sydjysk Sparekasse Skansen, når Badminton Danmark og Dybbøl Badminton står for VICTOR DM. Men det er ikke kun dygtige badmintonspillere og publikum, der indtager hallerne. Også børn og unge fra Sønderborg Kommune får mulighed for at prøve sporten under de fire dages badmintonfest.

Omkring 660 børn og unge prøver i løbet af de fire dage badminton-sporten af under fire events: En ungdomsturnering, efterskoleturnering, skolebadminton og pigebadminton. Sønderborg Kommune støtter de planlagte side-events med 100.000 kroner.

– Det er fantastisk, at Badminton Danmark kan se de gode muligheder, som Sønderborg har at byde på. I Sønderborg Kommune vil vi gerne være med til sætte events på landkortet. Derfor satte vi sidste år penge af til en række side-events under danmarksmesterskabet. Rigtig mange frivillige bakker desuden vores støtte op ved at lægge mange timer i hallerne de kommende dage. Dermed er vi sammen med Badminton Danmark, foreninger og de frivillige med til at sætte fokus på en event, som skal give børn og unge lyst til mere leg og bevægelse gennem sport, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. 

Det er første gang, at VICTOR DM kommer til Sønderborg. Mesterskabet vender tilbage til Sønderborg i 2025 og 2026, hvor Sønderborg Kommune har afsat 100.000 kroner pr. år til side-events
Dybbøl Badminton er medarrangør, og 250 frivillige hjælper til under mesterskabet.

– Events som VICTOR DM er med til at skabe et aktivt og rigt kultur-, idræts- og fritidsliv i Sønderborg Kommune og skaber gode oplevelser for borgere og turister. Jeg er meget taknemmelig for, at så mange frivillige vil være med til at løfte eventet i fællesskab med Dybbøl Badminton og Badminton Danmark. De gode side-events for børn og unge og selve mesterskabet er med til at skabe oplevelser både på banen og tilskuerpladserne, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

I løbet af VICTOR DM vil der være følgende side-events:
Onsdag og torsdag kl. 10-18 efterskoleturnering med 130 deltagere i Hal 3 i Skansen.
Fredag står Dybbøl Badminton og DGI for skolebadminton for 150 elever fra 1.-4. klasse i Hal 3 i Skansen kl. 9-14.
Lørdag kl. 9-12+ kl. 18-21 samt søndag kl. 9-17 afvikles en ungdomsturnering med 330 deltagere i Hal 3 Skansen, Ulkebøl-Hallen, Sundeved-Hallerne og Broager-Hallerne. Turneringen afvikles med hjælp af Ulkebøl Badminton, Sundeved Badminton og Dybbøl Badminton.
Lørdag er der DGI pigebadminton med 30 deltagere kl. 11-13 i Ahlmannsparken, Gråsten.

Derudover har Lysabild/Tandslet Badminton og Dybbøl Badminton over fem mandage åbnet haldøren for ældre og ledige, som kunne prøve badminton-sporten.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top