Nyt system lukker for henvendelse om ydelsessager fra 8. til 22. marts

Et nyt landsdækkende ydelsessystem skal indføres, og derfor holder Ydelse i Sønderborg Kommune lukket for henvendelser om ydelsessager fra den 8. til 22. marts 2021. Ydelse håndterer udbetaling af kontanthjælp, uddannelseshjælp, ressourceforløbsydelse, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, jobafklaringsforløb og tilskud vedrørende fleksjob.

Det er alle landets 98 kommuner, der skal have det nye ydelsessystem, KY, som blev igangsat i efteråret 2020. Sønderborg kommune skal nu tage systemet i brug, og omlægningen skulle ikke få betydning for de cirka 5.000 borgere, der modtager ydelser fra Sønderborg Kommune.

På grund af overgangen har Sønderborg Kommune ikke adgang til systemet, mens det bliver skiftet. Derfor er der også lukket for telefoniske henvendelser fra borgere og virksomheder i den nævnte periode.

Jobcenteret bestræber sig dog på fortsat at behandle nye ansøgninger om kontanthjælp. Ansøgninger om enkeltydelser, særlig støtte, tandbehandling etc. vil ikke blive behandlet i perioden.

På grund af Covid-19 er Jobcenteret lukket for personlige henvendelser, men man kan som nu altid henvende sig telefonisk, hvis man har spørgsmål.

Kontaktinformation:

Lene Sloth