Mange har svaret på hvordan de har det

Mange har svaret på hvordan de har det

Mange har svaret på hvordan de har det

Danmarks største undersøgelse af befolkningens fysiske og psykiske sundhedstilstand er i fuld gang, og slutter den 12. maj. En midtvejsstatus på svarprocenten viser, at Region Syddanmark fører på nationalt niveau med 52.3 %, og at Sønderborg Kommune fører intern i regionen med 56,9 %.

KommuneNyheder - Mange har svaret på hvordan de har det

Spørgeskemaundersøgelsen ”Hvordan har du det” er i fuld gang. En høj svarprocent er vigtig for både regioner og kommuner, der bruger undersøgelsen til at navigere efter, i forhold til hvilke indsatser der er mest brug for lokalt. Derfor glæder det formand for Sønderborg Kommunes Sundhedsudvalgt, Helge Larsen, at så mange borgere i kommunen allerede har valgt at svare:
 
– Sundhedsprofilundersøgelsen er et af de vigtigste redskaber, vi har, i forhold til at prioritere hvilken retning vi skal i, og hvilke tilbud, der kan gøre en forskel for netop vores borgere lokalt. Jo flere der svarer, jo mere brugbart og retvisende bliver dette redskab, og vi gør derfor en stor indsats, for at få flest muligt til at deltage.
 
Næstformand i Sundhedsudvalget Didde Lauritzen glæder sig også over den flotte statusplacering:
– De tilbud og indsatser, vi har i gang lige nu, udspringer i vidt omgang af den undersøgelse, der blev lavet i 2017. Det glæder mig rigtig meget, at vores borgere bakker op om den igangværende undersøgelse, og at der her halvvejs tegner sig et billede af, at vi er godt på vej mod en rigtig fornuftig svarprocent. Det er så vigtigt for det arbejde, der ligger foran os i de kommende år.
 
5000 borgere i Sønderborg Kommune er udvalgt til at deltage i undersøgelsen, og de fik den 5. februar et spørgeskema i deres e-boks. For at sikre en høj deltagelse arbejder Sønderborg Kommune sammen med Region Syddanmark om en informationskampagne, der skal minde borgerne om at tjekke deres e-boks, for at se om de er udvalgt til at deltage. Svarfristen er den 12. maj 2021, og erfaringen er, at der altid kommer en del svar ind i sidste øjeblik.
 
Resultatet af sundhedsprofilundersøgelsen 2021 offentliggøres i marts 2022 på hjemmesiden danskernessundhed.dk, hvor det også er muligt at læse resultaterne fra tidligere undersøgelser.
 
Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det?” gennemføres. Undersøgelsen er den største af sin art, og den giver et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene, og hvor i landet, der er særlige udfordringer netop nu.

Excelark med status på deltagerprocent i Region Syddanmarks kommuner:
Region Syddanmark – status pr. 19. marts 2021

Kontaktinformation:

Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 02 05, e-mail hla@sonderborg.dk
 
Didde Lauritzen, næstformand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 39 99, dla@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen