Kong Christian X’s bro bliver gul under Tour de France

Det er ikke kun deltagere og publikum, der skal i gult, når verdens største cykelløb kommer til Sønderborg den 3. juli 2022. Det skal Kong Christian X’s bro i Sønderborg også, så den bliver en del af den gule folkefest i forbindelse med Tour de France i 2022. Her er Sønderborg målby på tredje etape.
 
– Tour de France handler om fællesskaber, og vi vil gerne have så mange til at deltage i ”den gule fest” som muligt. Derfor ønsker Sønderborg Kommune at pakke Kong Christian X’s bro ind i gult, fordi vi vil iklæde Sønderborg gult ”festtøj”. Vi ønsker at skabe en opmærksomhed og en fantastisk stemning med gode indtryk og billeder af Sønderborg og omegn. Broen vil være et særkende og stå som en gul reminder, og den vil kunne ses på helikopterbilleder, af turister og sejlende. Samtidig vil det også være en god lokal markering til alle borgere i kommunen, siger borgmester Erik Lauritzen. 

Han henviser til, at broen vil være klædt i gult i 100 dage, nemlig under hele 100-dages programmet fra den 23. marts til den 3. juli 2022.
 
Broen pakkes ind i gult på ydersiderne og oversiden. Da gul er en signalfarve, beklædes kun yderside og overside af trafiksikkerhedsmæssige hensyn. Broen vil fortsat være fuldt funktionsdygtig og kunne åbnes i hele perioden. Materialet er coated hulstof, så vinden kan passere gennem stoffet, og så det kan holde til vind og vejr i perioden.
 
At det bliver muligt at udsmykke Kong Christians X’s bro i gult, skyldes en donation fra Bitten & Mads Clausen Fond. Fonden giver nemlig 310.000 kr. til den gule udsmykning af broen.
 
– Ideen med at pakke byens bro ind i gult er virkelig god. Det skaber synlighed om et lokalt vartegn. Udover at skabe opmærksomhed under Tour de France, bliver det forhåbentlig noget som besøgende og TV-seere efterfølgende husker Sønderborg for. Vi skal bruge Tour de France som anledning til at skabe positiv interesse for området, fordi det betyder at flere måske også lægger vejen forbi i andre sammenhænge, siger formand for fonden, Peter Mads Clausen, om baggrunden for fondens opbakning.
 
Fakta:
Den gule beklædning tages af broen den 4. juli 2022. Når Tour de France er forbi, vil kommunen sørge for at stoffet genanvendes. Stoffet kan som eksempel omdannes til muleposer. Der er på denne måde tænkt i genanvendelse af udsmykningen for at tilstræbe visionen om Verdens Grønneste Målby.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen